Με δύο παραιτήσεις στην καρδιά του Μαξίμου η πρόταση δυσπιστίας... πέτυχε

Καμία πρόταση δυσπιστίας στην ιστορία της Ελλάδας δεν έριξε κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση ασφαλώς το γνώριζε αυτό και προφανώς δεν περίμενε πως θα προκαλέσει κάποια δραματική εξέλιξη. Οι δύο παραιτήσεις πρωτοκλασάτων υπουργών στην... καρδιά του Μαξίμου, συνεπώς, καθιστά επιτυχημένη την επιλογή του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη να προκαλέσουν τη συγκεκριμένη συζήτηση στη Βουλή.

Όταν

αποφασίστηκε η πρόταση δυσπιστίας γράφαμε προβλέψεις και εκτιμήσεις σχετικά με το αποτέλεσμα που μπορεί να παράξει, αλλά και το ποιος τελικά θα βγει περισσότερο... κερδισμένος.

Η ΝΔ πέτυχε ασφαλώς την αναμενόμενη συσπείρωση ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά σίγουρα είναι πλήγμα για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό η απώλεια δύο υπουργών από το στενό του περιβάλλον.

Πόσο μάλλον όταν οι παραιτήσεις των υπουργών έρχονται έπειτα από την αποκάλυψη για μυστική συνάντησή τους με τον επιχειρηματία που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα είχαν κάνει... πλακάκια για να πλήξουν.

Έτσι, Παπασταύρου και Μπρατάκος πλήρωσαν το... μάρμαρο αυτής της επικοινωνιακής ήττας και πλέον αναζητούνται οι αντικαταστάτες τους.

Όσο για την αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να έχει περισσότερους λόγους να είναι ικανοποιημένο. Ήταν αυτό που προκάλεσε τη συζήτηση και έφερε τις παραπάνω αποκαλύψεις και παραιτήσεις. Ο Νίκος Ανδρουλάκης προκάλεσε δηλαδή τριγμούς εντός της κυβέρνησης και ενισχύεται επικοινωνιακά.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να μη μετράει τα λόγια του και να ζητάει διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές, περισσότερο έπληξε την πρόταση δυσπιστίας παρά την ενίσχυσε.

#Poll - Εσείς πιστεύετε ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης από τη μεριά της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών;

Πείτε μας τη γνώμη σας ΕΔΩ #πρόταση_δυσπιστίας #Μαξίμου #ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ #Μπρατάκος #Παπασταύρου
Keywords
Τυχαία Θέματα