Μαζικοί βομβαρδισμοί: Τουλάχιστον 100 ρωσικοί πύραυλοι σε πόλεις της Ουκρανίας

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην Ουκρανία καταγράφονται νέες επιθέσεις από αέρος σε διάφορες πόλεις, τόσο στα ανατολικά (Ντνίπρο και Ζαπορίζια), όσο και στα νότια και δυτικά (Οδησσός και Λβιβ). Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε και στο Κίεβο.

Ο σύμβουλος του προεδρικού γραφείου στο Κίεβο, Ολέξιι Αρέστοβιτς, έγραψε στο Facebook ότι περισσότεροι από 100 πύραυλοι εισέρχονταν σε διάφορα κύματα και οι συναγερμοί αεροπορικής επιδρομής ακούγονταν

σε ολόκληρη τη χώρα.

«Ο εχθρός επιτίθεται στην Ουκρανία σε πολλά μέτωπα, με πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύει από αεροπλάνα και πλοία», ανέφερε και η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίι Σαντόβιι ανέφερε πως 90% της πόλης είναι χωρίς ηλεκτροδότηση και τα ηλεκτροκίνητα μέσα συγκοινωνίας δεν λειτουργούν. «Μπορεί να υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση», πρόσθεσε σε ανάρτησή του στην Telegram.

Διακοπές της ηλεκτροδότησης ανακοινώθηκαν στις περιφέρειες της Οδησσού και του Ντνιπροπετρόφσκ, με στόχο να ελαχιστοποιηθούν ενδεχόμενες ζημιές στην ενεργειακή υποδομή.

Εκρήξεις ακούστηκαν και στο Ζιτομίρ και την Οδησσό, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς και αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, ενώ για επίθεση στο Χάρκοβο έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης. Κατά την περιφερειακή διοίκηση της Οδησσού, στην περιφέρεια αυτή της νοτιοδυτικής Ουκρανίας καταρρίφθηκαν 21 πύραυλοι το πρωί της Πέμπτης, όπως μετέδωσε το ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Πριάμιι.

Οι πυραυλικές επιθέσεις έρχονται τρεις μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, κι ενώ ο ουκρανικός στρατός έχει προειδοποιήσει για ευρείας κλίμακας ρωσική επίθεση στις 31 Δεκεμβρίου.

ΟυκρανίαΡωσίαΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα