«Μαζεμένα» τα σούπερ μάρκετ, περιορίζουν τις προσφορές

Σημαντικά περιορισμένες είναι τους τελευταίους μήνες οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ.

Ο πληθωρισμός έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίον προωθούν τα προϊόντα τους οι κορυφαίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με στοιχεία της IRI για το οκτάμηνο του 2022 διαπιστώνεται περιορισμός των προσφορών, κατά 1,4 μονάδες στην κατηγορία των ταχυκίνητων κωδικών, 1 μονάδα στα τρόφιμα, 2,1 μονάδες στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας
και υγιεινής και 3,3 μονάδες στα προϊόντα για το σπίτι. Έτσι εξηγείται βασικά και η μετακίνηση καταναλωτών από τα επώνυμα προϊόντα στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, σε επίπεδα που ήταν το 2011. Σημειώνεται πάντως πως η τιμή των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αυξάνεται με υψηλότερο ρυθμό από τα επώνυμα, τουλάχιστον σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις.

Συνολικά στο οκτάμηνο του 2022 η κατανάλωση στα σούπερ μάρκετ αυξήθηκε οριακά στα 5,4 δις. ευρώ από 5,23 δις. ευρώ που ήταν το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2021, επίδοση που ωστόσο σχετίζεται με τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις καθώς ο όγκος πωλήσεων υποχωρεί.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την τάση στα σούπερ μάρκετ, που καλούνται τώρα να επιλέξουν 50 βασικά προϊόντα το καθένα στα οποία θα "παγώσουν" τις τιμές.

σούπερ μάρκετΤιμέςτιμήπροϊόντα
Keywords
Τυχαία Θέματα