Μάτι- Ηχητικό ντοκουμέντο: «Θάψε τα έγγραφα, γιατί θα σε σκίσουμε»

Αποκαλυπτικοί διάλογοι και στοιχεία, που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τις απειλές που δέχθηκε ο επικεφαλής των ερευνών για τις ευθύνες της τραγωδίας στο Μάτι το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018, δημοσιοποίησε η «Καθημερινή της Κυριακής».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται σε απόπειρα συγκάλυψης των στοιχείων της έρευνας, που αφορούσε την τραγωδία και έχει τον τίτλο «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσιος, ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση

των αιτιών της τραγωδίας. «Εκείνος ξέρει πως είναι μια δύσκολη αποστολή -θεωρεί πως θα πρέπει να αναζητήσει τυχόν ευθύνες ανωτέρων του και οι ισορροπίες θα είναι λεπτές. Δέχεται όμως χωρίς δεύτερη σκέψη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην συνέχεια περιγράφονται τα στάδια της έρευνας μέχρι και σήμερα με αναφορές σε αφόρητες πιέσεις στο πρόσωπο του κ. Λιότσου, προκειμένου να σταματήσει την έρευνά του. Στις απειλές, μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πρωταγωνιστικό ρόλο φέρονται να είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Απίστευτες απειλές αποδίδονται στον τέως Αρχηγό της Πυροσβεστικής, κ., Ματθαιόπουλο, όπως: «Θάψε τα έγγραφα γιατί θα σε σκίσουμε» ενώ ο τότε Αρχηγός επικαλείται τέως Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. η εφημερίδα εικάζει ότι αναφέρεται στην Όλγα Γεροβασίλη) η οποία φέρεται να «έχει δώσει την εντολή για συγκάλυψη», ενώ τονίζεται πως υπήρξαν αναφορές για «άνωθεν» εντολές της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.

Διάψευση Ματθαιόπουλου

Ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, Γιώργος Ματθαιόπουλος, προχώρησε σε διάψευση των όσων αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Καθημερινής για απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι. Μιλώντας στην ΕΡΤ αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα και σε καμία περίπτωση δεν του υπέδειξε πώς θα κάνει τη δουλειά του.

«Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη», ανέφερε.

Μητσοτάκης: Ανατριχιαστικά όσα αποκαλύπτονται για το Μάτι

Μιλώντας σε συνεργάτες του για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της Καθημερινής για την τραγωδία στο Μάτι, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε τα εξής:

«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων».

Πέτσας: Έγκλημα συγκάλυψης

Για έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, στο περιθώριο της δημοσιοποίησης στοιχείων δικαστικών εγγράφων για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Απάντηση Γεροβασίλη: Ουδέν ψευδέστερον

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον». Αυτό αναφέρει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», προσθέτει η κ. Γεροβασίλη και διαμηνύει ότι «επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

πυρκαγιάΜάτι ΑττικήςΣτέλιος ΠέτσαςΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗΓιώργος ΜατθαιόπουλοςΚαθημερινήΔημήτρης Λιότσιος
Keywords
Τυχαία Θέματα