Μαρινάκης: Kανένα εναέριο μέσο δεν πετάει χωρίς προηγούμενο έλεγχο

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο πιλότων που έχασαν χθες τη ζωή στην Κάρυστο, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα όσον αφορά στις πυρκαγιές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση ότι υπάρχει η αίσθηση ότι από τα 89 εναέρια μέσα πετούν καθημερινά πολύ λιγότερα, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι με βάση τα στοιχεία

της Πυροσβεστικής κατά μέσο όρο έχουμε 50 με 60 πυρκαγιές καθημερινά.

«Σε κάποιες έχουμε άμεση κατάσβεση και πηγαίνουν ένα, δύο εναέρια μέρα, πηγαίνουν σε μικρότερης κλίμακας φωτιές και τις αντιμετωπίζουμε άμεσα. Πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση, όταν έχουμε ακραίο κίνδυνο, πρέπει να αντιληφθούμε ότι μπορεί να υπάρχει ανάγκη άμεσης επέμβασης. Το σύνολο των εναερίων μέσων είναι διαθέσιμα κάθε μέρα, με βάση τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Χρησιμοποιούνται σε περισσότερες επιχειρήσεις από όσες φαίνονται», τόνισε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε ότι την ημέρα της μεγάλης έξαρσης της φωτιάς στη Ρόδο, οπότε είχαμε εκκένωση 19.000 ανθρώπων και συνθήκες megafire, ήταν στο νησί περισσότερα από δέκα εναέρια μέσα, το κράτος ήταν παρών, όπως είχε υποχρέωση να είναι.

«Έχουμε εκτός από ικανότατους πιλότους και ικανότατους τεχνικούς», υπογράμμισε παράλληλα ο κ. Μαρικάκης και συνέχισε: Για να απογειωθεί ένα μέσο δίνουν την πιστοποίηση συνυπολογίζοντας όλα τα επιμέρους, δεν απογειώνεται εναέριο μέσο αν δεν πληρούνται οι όροι.

Τέλος, σημείωσε ότι έχουμε στόχο να αυξηθούν περισσότερο τα εναέρια μέσα, τα φαινόμενα εντείνονται, ήρθαν για να μείνουν. Είναι νέα πραγματικότητα. Χθες θρηνήσαμε δύο πιλότους στην προσπάθειά τους να σώσουν ζωές και περιουσίες. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει χρόνο με το χρόνο να τα αυξήσει περισσότερο.

Μαρινάκηςπιλότοιφωτιές
Keywords
Τυχαία Θέματα