Μακελειό στην Πράγα: Σοκαρισμένη η Τσεχία, 24χρονος φοιτητής ο δράστης

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι πολίτες της Τσεχίας μετά το μακελειό στο πανεπιστήμιο της Πράγας, με τουλάχιστον 15 νεκρούς και 25 τραυματίες.

Η κυβέρνηση κήρυξε ημέρα πένθους το Σάββατο (23/12), ενώ η αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση.

Ο δράστης, Ντέιβιντ Κόζακ. ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία έχει «εξουδετερωθεί», πιστεύεται ότι σκότωσε επίσης τον πατέρα του και μπορεί να συνδέεται με τον θάνατο δύο ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα.

Ένας 32χρονος πατέρας και η δύο μηνών κόρη του

σκοτώθηκαν από πυρά στο δάσος Klanovicky κοντά στην Πράγα την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ, αλλά για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν ο Κόζακ έχει πραγματικά κάποια σχέση με τις δολοφονίες.

Η αστυνομία λέει ότι ο ένοπλος ήταν ένας 24χρονος φοιτητής στο πανεπιστήμιο και δεν είχε προηγούμενο ποινικό μητρώο, αν και προσθέτει ότι βρέθηκε ένα «τεράστιο οπλοστάσιο όπλων και πυρομαχικών».

Πρόκειται για έναν από τους χειρότερους μαζικούς πυροβολισμούς στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν περίπου στις 15:00 τοπική ώρα την Πέμπτη στο κτίριο της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στο κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ στους διαδρόμους και τις αίθουσες διδασκαλίας του κτιρίου, σκοτώνοντας ανθρώπους αδιακρίτως, ενώ το προσωπικό και οι μαθητές έφραξαν με έπιπλα τις πόρτες για να μην μπει στις αίθουσες.

{https://twitter.com/white_lenka/status/1737912281835413634}

Τα δραματικά πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να πηδούν στο κενό για να σωθούν από μεγάλο ύψος, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Πριν από τον πυροβολισμό, η αστυνομία είχε λάβει αναφορά ότι ο ύποπτος πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στην Πράγα από μια κοντινή πόλη με σκοπό να αυτοκτονήσει.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πατέρας του άνδρα ανακαλύφθηκε νεκρός.

Ο Ντέιβιντ Κόζακ μπορεί να βοηθήθηκε από την κοπέλα του. Η τσεχική αστυνομία το επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφο της ολλανδικής Volkskrant που βρισκόταν στο σημείο. Η φίλη, για την οποία δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή, φέρεται να προσπαθεί να διαφύγει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Τσέχο υπουργό Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν, η αστυνομία βρήκε «ένα μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών» στο κτίριο του πανεπιστημίου. «Θα μπορούσαμε να είχαμε πολλά περισσότερα θύματα αν η αστυνομία δεν είχε δράσει τόσο γρήγορα», είπε. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 24χρονος σκοπευτής είχε άδεια για το όπλο, με το οποίο προκάλεσε την τραγωδία. Η έρευνα πρέπει τώρα να αποκαλύψει πώς ακριβώς έλαβε αυτή την άδεια.

«Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι το έγκλημα συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία» είπε στους δημοσιογράφους ο Βιτ Ράκουσαν.

#Πράγα #Κυβέρνηση #ΠΕΝΘΟΣ #μακελειό
Keywords
Αναζητήσεις
makeleio-stin-praga-sokarismeni-i-tsechia-24chronos-foititis-o-drastis.htm
Τυχαία Θέματα