Μαγιορκίνης: Εξαιρετικά απίθανο να χρειαστούν νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Για την παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, η οποία ωστόσο δεν επιβαρύνει τα συστήματα υγείας, μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, στον ΑΝΤ1.

Πιο συγκεκριμένα, φέρνοντας σαν παράδειγμα την Πορτογαλία, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι εκεί έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αυτό το κύμα που προκαλούν τα υποστελέχη της Όμικρον 4 και 5 και στο δυσκολότερο σημείο του οι διασωληνωμένοι δεν ξεπέρασαν τους 120-130, με την Πορτογαλία να έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με την Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η νόσηση από αυτά τα υποστελέχη μοιάζει να είναι σχετικά ήπια, χωρίς βέβαια να παύει να είναι επικίνδυνη, και για το λόγο αυτό φαντάζει εξαιρετικά απίθανο να αναγκαστούμε να λάβουμε νέα μέτρα μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι προσφέρουν αυτό που λέγεται «αποστειρωτική ανοσία», δεν αποτρέπουν το ενδεχόμενο νόσησης απλά μικραίνουν τις πιθανότητες, αλλά σίγουρα προσφέρουν ηπιότερη νόσηση.

Τέλος, σχετικά με τη νέα γενιά εμβολίων που αναμένονται το φθινόπωρο, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι είναι πολύ πιθανό να παρέχουν μια ελαφρώς μεγαλύτερη προστασία απέναντι στην Όμικρον.

ΜαγιορκίνηςκορονοιόςΝΕΑ ΜΕΤΡΑΕΛΛΑΔΑπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα