Λόγκαν (Fed): Πρέπει να συνεχίσουμε τις αυξήσεις επιτοκίων

Μια παύση των αυξήσεων επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο, φαίνεται πως δεν δικαιολογείται, σύμφωνα με την αξιωματούχο της κεντρικής τράπεζας Λόρι Λόγκαν.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια σημείωσε ότι τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία, αλλά και η κάποια μείωση του πληθωρισμού, υπογραμμίζουν το θετικό κλίμα, ωστόσο η Fed έχει ακόμα να κάνει δουλειά για να επιτύχει τον στόχο της για σταθερότητα των

τιμών.

«Αφότου αυξήσαμε τα επιτόκια σε κάθε μία από τις 10 συνεδριάσεις της Fed, έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο. Τα οικονομικά στοιχεία τις ερχόμενες εβδομάδες μπορεί να δείξουν ότι πρέπει να κάνει παύση για μια συνεδρίαση. Έως σήμερα, ωστόσο, δεν είμαστε ακόμα εκεί» υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Λόγκαν επισήμανε ότι η απόφαση τελικά θα βασιστεί στα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση. Εξέφρασε, ωστόσο, την ανησυχία ότι από τα στοιχεία που έχει δει έως τώρα οι αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed είχαν μόνο ήπιο αντίκτυπο.

«Δεν έχουμε κάνει ακόμα την πρόοδο που απαιτείται να κάνουμε. Και υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος για να φτάσουμε σε πληθωρισμό 2%» πρόσθεσε η Λόγκαν.

ΛΟΓΚΑΝFEDεπιτόκιαπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα