Λεμεσός: Έκρηξη βόμβας σε δημοτικό σχολείο-Ίσως συνδέεται με τα μέτρα

Πανικός επικράτησε τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/12) στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου «Πολύκαρπου Βλάχου» στη Λεμεσό, καθώς εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.

Μάλιστα, η Αστυνομία εντόπισε και δεύτερο, ο οποίος, όμως, δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η έκρηξη σημειώθηκε στη 01.35 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού

αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται, ενώ το σχολείο δεν λειτούργησε την Πέμπτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φωτιά ξέσπασε σήμερα γύρω στις 7:00 το πρωί στο Δημοτικό Δευτέρας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και στο σημείο έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα.

Από τη φωτιά κάηκε η σκηνή της αίθουσας ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε όλη η αίθουσα. Τα αίτια θα διερευνηθούν με την Αστυνομία.

Ωστόσο, μπροστά στην είσοδο της αίθουσας, άγνωστοι έγραψαν το εξής σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας προδότες».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι επιθέσεις μπορεί να σχετίζονται με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για ανάσχεση της μετάδοσης του κορονοϊού και μεταξύ άλλων επηρεάζει και τους μικρότερους μαθητές που θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test και να φορούν μάσκα.

ΛΕΜΕΣΟΣΚΥΠΡΟΣέκρηξηδημοτικό σχολείο
Keywords
Τυχαία Θέματα