Λαβρόφ: «Ξέφρενη» η κριτική της Δύσης-Τι είπε για τα σιτηρά

10:21 8/7/2022 - Πηγή: Reporter

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε την Παρασκευή (8/7) την «ξέφρενη» κριτική της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία σε μια συνάντηση της G20, επιπλήττοντας τους αντιπάλους της Ρωσίας ότι χάνουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν παγκόσμια οικονομικά ζητήματα.

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δυτικοί εταίροι απέφυγαν να ακολουθήσουν την εντολή της G20, να ασχοληθούν με ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το Reuters.

Τόνισε ότι η συζήτηση της Δύσης

ξέφυγε σχεδόν αμέσως, μόλις πήραν τον λόγο, σε μια φρενήρη κριτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία. «"Επιτιθέμενοι", "εισβολείς", "κατακτητές" - ακούσαμε πολλά σήμερα», είπε ο Λαβρόφ.

Η Ινδονησία προέτρεψε την G20 την Παρασκευή να συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας συναντήθηκαν για μια σύνοδο κορυφής που έβαλε ορισμένους από τους πιο ένθερμους επικριτές της εισβολής της Ρωσίας στο ίδιο δωμάτιο με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Μόσχας.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία και την Τουρκία για τα σιτηρά, αλλά δεν είναι σαφές πότε μπορεί να γίνουν τέτοιες συνομιλίες.

G20σιτηραΣεργκέι ΛαβρόφΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαβρόφ, Ξέφρενη, Δύση-Τι,lavrof, xefreni, dysi-ti