Λαγκάρντ: Η «μάχη» με τον πληθωρισμό δεν έχει τελειώσει

«Δεν έχουν τελειώσει οι προσπάθειες για τον έλεγχο του πληθωρισμού», σημείωσε σήμερα (11/5) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, δίνοντας έτσι σήμα για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η επικεφαλής της τράπεζας σημείωσε ότι «ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και για πολύ

καιρό».

«Η ΕΚΤ βρίσκεται σε μια αποστολή για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και θα ολοκληρωθεί μόνο όταν έχουμε σαφή στοιχεία ότι θα φτάσουμε τον στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα» συμπλήρωσε.

Για τη χρηματοπιστωτική αναταραχή

Όσον αφορά στις αναταράξεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ο Λαγκάρντ σημείωσε ότι η Ευρώπη είχε την τύχη να τη «γλιτώσει» σχετικά αλώβητη. «Είναι σημαντικό τόσο το ρυθμιστικό πλαίσιο όσο και η εποπτεία να είναι σε ισχυρά και παρεμβατικά επίπεδα για να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε μεταβλητότητα, η οποία δεν βοηθά το έργο που έχουμε ως κεντρική τράπεζα για τη σταθερότητα των τιμών», εξήγησε.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι σε νέα έρευνα της ΕΚΤ, φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές αναμένουν άνοδο στις τιμές των προϊόντων. Η ΕΚΤ ανέφερε ότι οι καταναλωτές της Ευρωζώνης αναμένουν ότι για τους επόμενους 12 μήνες οι τιμές θα αυξηθούν κατά 5% έναντι εκτίμησης για άνοδο 4,6% στην αντίστοιχη έρευνα του Φεβρουαρίου.

πληθωρισμόςΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΚριστίν Λαγκάρντεπιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα