Κυβερνητική προτεραιότητα σε γυμνάσια και λύκεια-Μητσοτάκης: Οι υπόλοιποι να περιμένουν

Από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε την Τετάρτη (20/1) πως επόμενος στόχος της κυβέρνησης σχετικά με την άρση περιορισμών για την πανδημία είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, ο Πρωθυπουργός έκανε μία μικρή αναφορά και στο ζήτημα της πανδημίας.

Τόνισε πως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά και πως το άνοιγμα της αγοράς θα συνεχίζεται σταδιακά. Η αρχή έγινε με τα δημοτικά, ακολούθησε το λιανεμπόριο και θα υπάρξει συνέχεια.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. "Οι υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα", σχολίασε χαρακτηριστικά, βάζοντας πάγο στις σκέψεις για άνοιγμα χιονοδρομικών κέντρων, μετακινήσεις από νομό σε νομό και λοιπά.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε τέλος πως έχει αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, τόσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμών, όσο και για την ταχύτερη έγκριση εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Συγκεκριμένα, απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

γυμνάσιαΛύκειαΜητσοτακηςπρωθυπουργός
Keywords
Τυχαία Θέματα