Κυβέρνηση: Μελετά τη χορήγηση διαβατηρίων σε ξένους υπηκόους για επενδύσεις

Το ενδεχόμενο να χορηγεί ελληνικά διαβατήρια σε ξένους υπηκόους εξετάζει η κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ότι αυτοί θα επενδύσουν ένα μεγάλο ποσό στη χώρα.

Το συγκεκριμένο μέτρο προβλέπεται να υλοποιηθεί, μόνο όταν η Ελλάδα είναι σε θέση να εξασφαλίσει ένα σύστημα αποτελεσματικού προελέγχου, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα έκδοσης διαβατηρίων σε άτομα που ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες ανά τον κόσμο.

Ωστόσο,

το εγχείρημα της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κρατά επιφυλακτική στάση εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν με τα διαβατήρια στην Κύπρο.

Βελτίωση των προϋποθέσεων για τη Χρυσή Βίζα

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει ριζικές αλλαγές αναφορικά με τις προϋποθέσεις για τη Χρυσή Βίζα, με στόχο να επεκταθεί η χορήγηση της σε περισσότερα άτομα που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει αλλαγές σχετικά με το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για την απόκτηση «χρυσής βίζας» από αλλοδαπούς, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η τόνωση της εγχώριας αγοράς ακινήτων σε ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, στόχος είναι να μην υπάρχει ένα σταθερό ποσό – σήμερα ανέρχεται στις 250.000 ευρώ – που να υποχρεώνονται να επενδύσουν σε ακίνητα όσοι αλλοδαποί επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική «χρυσή βίζα» (άδεια παραμονής στη χώρα, άρα και ελεύθερη πρόσβαση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση), ωστόσο αυτό να διαφοροποιείται ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, που θα βρίσκεται το εκάστοτε ακίνητο.

Χρυσή βίζαΚΥΠΡΟΣΕυρωπαϊκή Ενωσηυπουργείο Ανάπτυξης και ΕπενδύσεωνΆδωνις Γεωργιάδης
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυβέρνηση, Μελετά,kyvernisi, meleta