Κυριακίδου: Υπεγράφη η συμφωνία ΕΕ-BioNTech/Pfizer για το εμβόλιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», πρόσθεσε η Επίτροπος.

{https://twitter.com/SKyriakidesEU/status/1329817940141744128}

Από την πλευρά της η πρόεδρος της

Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε: «Έχουμε υπογράψει το 5ο συμβόλαιό μας με έναν παραγωγό εμβολίων, για να εξασφαλίσουμε ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα μελλοντικά εμβόλια για τους Ευρωπαίους».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Κομισιόν «συνολικά, έχουμε εξασφαλίσει 1,2 δισ. δόσεις μελλοντικών εμβολίων μέχρι στιγμής. Περισσότερα θα ακολουθήσουν. Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή».

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε φθάσει σε προκαταρκτική συμφωνία με τις δύο εταιρείες τον Σεπτέμβριο για την προπαραγγελία 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, με την επιλογή για την προμήθεια επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Pfizer ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπέβαλε αίτηση στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για έγκριση του εμβολίου COVID-19 στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτης ανάγκης (EUA).

Στέλλα Κυριακίδουκορονοιόςκρούσματα κορονοϊούεμβόλιο κορονοϊούPfizerBioNTech
Keywords
Τυχαία Θέματα