Κύπρος: Νέα σοβαρά επεισόδια σε συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό

13:25 2/9/2023 - Πηγή: Reporter

Πέντε ελαφρά τραυματίες και ζημιές χιλιάδων ευρώ σε περιουσίες είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων τα οποία σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (1/9) στη Λεμεσό, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν από ομάδα κουκουλοφόρων, με την αστυνομία να προχωρεί σε 13 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο διοργανωτής της εκδήλωσης.

Μερίδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε τηλεοπτικά συνεργεία, τραυματίζοντας δημοσιογράφο και καταστρέφοντας κάμερα.

Σύμφωνα

με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 500 άτομα. Κάποιοι εξ αυτών διασκορπίστηκαν σε δρόμους της Λεμεσού και ακολούθησε καταδίωξη.

Προκειμένου να καταστείλει τα επεισόδια, η αστυνομία έκαμε χρήση και του αντιοχλαγωγικού οχήματος "Αίαντας".

Σύμφωνα και με φωτογραφίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχουν προκληθεί ζημιές σε καταστήματα αλλοδαπών στην περιοχή της Επίχωσης και βορειότερα, προς το κέντρο της πόλης.

Πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν για κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην οδό Σπύρου Αραούζου, ενώ ζημιές από φωτιά υπέστησαν υαλοπίνακες εισόδου και το εσωτερικό δυο καταστημάτων στην διασταύρωση των οδών Ανεξαρτησίας και Σπύρου Αραούζου.

Επιπρόσθετα, ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά σε ηλεκτρικό πάνελ φώτων τροχαίας στην οδό Αγίας Ζώνης με Θεσσαλονίκης και σε μεγάλο πλαστικό σκυβαλοδοχείο στην οδό Ανεξαρτησίας, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, προκαλώντας παράλληλα ζημιές στη βιτρίνα καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκάλεσε σύσκεψη με αντικείμενο τα "απαράδεκτα και καταδικαστέα" επεισόδια, με σκοπό να αναζητηθούν ευθύνες και να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης.

ΛΕΜΕΣΟΣπορεία διαμαρτυρίαςΕΠΕΙΣΟΔΙΑκουκουλοφόροι
Keywords
Αναζητήσεις
kypros-nea-sovara-epeisodia-se-syllalitirio-gia-to-metanasteftiko.htm
Τυχαία Θέματα
Κύπρος,kypros