Κτηνίατροι-Απεργία: Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος με απόφασή του προκήρυξε 24ωρη απεργία στον κλάδο για σήμερα Πέμπτη (20/5), με αφορμή το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωία των ζώων συντροφιάς. «Οι κτηνίατροι προστατεύουν την υγεία και ευζωία των ζώων, προασπίζουν τη δημόσια υγεία» λέει χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Πανελλαδικός Σύλλογος, επισημαίνει πως στέκεται απέναντι στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και στη διάθεση χρηματοδότησης σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Λέει

«ναι», παράλληλα, στην υποχρεωτική ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων και προσλήψεις μόνιμων κτηνιάτρων, στο ηλεκτρονικό βιβλιάριο με δήλωση μόνο των στοιχείων που απαιτούνται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας (εμβολιασμός για λύσσα, διάγνωση λεΐσμανίωσης και λεπτοσπείρωσης), στη δωρεάν σήμανση, καταγραφή και στείρωση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για τους πολίτες που ανήκουν στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων των Δήμων ή του ΟΠΕΚΑ, χρηματοδότηση αποκλειστικά των δήμων με έλεγχο και διαφάνεια.

νομοσχέδιοζώα συντροφιάςκτηνίατροιαπεργία
Keywords
Τυχαία Θέματα