Κρυπτονομίσματα: Εκροές άνω των $8δισ. μετά την κατάρρευση του FTX

Οι καθαρές εκροές συναλλάγματος έχουν εκτοξευθεί στον απόηχο της χρεοκοπίας της FTX, με τους κατόχους κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως να προσπαθούν να προστατεύσουν τα δικά τους ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Τα δεδομένα του CryptoQuant δείχνουν εκροές αξίας πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα από κεντρικά ανταλλακτήρια από τις 6 Νοεμβρίου, όταν και άρχισαν να διαδίδονται οι ανησυχίες για τη φερεγγυότητα της FTX.

Από τις ανησυχητικές δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Binance Changpeng

Zhao για την FTX την περασμένη εβδομάδα, Bitcoin αξίας 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν αποσυρθεί από τα κεντρικά ανταλλακτήρια. Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Ethereum πήραν τον ίδιο… δρόμο, όπως και stablecoins αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κεντρικά συναλλαγματικά αποθέματα έχουν φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018, καθώς τώρα είναι μόλις στα 2,089 εκατομμύρια Bitcoin και 19,999 εκατομμύρια Ether.

Την περασμένη Τετάρτη, η CryptoQuant σημείωσε ότι πάνω από 80.000 Bitcoin είχαν αποσυρθεί μέσα σε διάστημα 24 ωρών. Η εταιρεία σχολίασε το γεγονός ως ένδειξη ότι «οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στα κεντρικά ανταλλακτήρια».

Αυτό συνέβη μια μέρα αφότου το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX «πάγωσε» τις αναλήψεις από πλευράς χρηστών και ζήτησε τη βοήθεια της Binance για την αντιμετώπιση της λεγόμενης «κρίσης ρευστότητας».

Η FTX είχε να αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου ζήτηση αναλήψεων που οδήγησε στο «πάγωμα», λόγω των φημών ότι το ανταλλακτήριο δεν μπορούσε να εγγυηθεί πλήρως για τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών του. Την Παρασκευή, η FTX υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Ορισμένοι ανησυχούν τώρα ότι η CryptoCom θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας έπειτα από μια παράξενη συναλλαγή μεταξύ της ίδιας και της Gate, ενός ανταγωνιστικού ανταλλακτηρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant, Ki Young Ju, ανέλυσε τις κινήσεις του πορτοφολιού (wallet) της CryptoCom τη Δευτέρα και διαπίστωσε ότι το απόθεμα stablecoin της έχει μειωθεί κατά 90% τους τελευταίους 7 μήνες.

κρυπτονομίσματαCryptoFTX
Keywords
Τυχαία Θέματα