Κρεμλίνο: Συνεχίζουμε τον πόλεμο- Το Κίεβο αρνήθηκε να διαπραγματευτεί

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του εκπροσώπου της, Ντμίτρι Πεσκόφ, ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τη διακοπή της επίθεσης στην Ουκρανία, αναμένοντας διαπραγματεύσεις με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ωστόσο, ο Πούτιν είπε να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, καθώς η ουκρανική ηγεσία αρνήθηκε να συνομιλήσει.

«Χθες (25/2) το απόγευμα, σε σχέση με τις αναμενόμενες διαπραγματεύσεις με την ουκρανική ηγεσία, ο Ρώσος πρόεδρος και ο ανώτατος διοικητής διέταξαν την αναστολή της προέλασης των κύριων δυνάμεων των ρωσικών στρατευμάτων», είπε ο Πεσκόφ, μιλώντας

σε δημοσιογράφους. «Εφόσον η ουκρανική πλευρά ουσιαστικά αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, η προέλαση των κύριων ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε ξανά σήμερα το απόγευμα σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο», συνέχισε.

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι η διακοπή της προέλασης δεν οδήγησε σε διακοπή των τοπικών μαχών, με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές. Η Ρωσία είχε αναφέρει χθες ότι πρότεινε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Η Ουάσιγκτον είχε κρίνει ότι η ρωσική πρόταση δεν μπορούσε να κριθεί αξιόπιστη.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία ανέμενε τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση ως απάντηση στην εισβολή και λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπό τους στην οικονομία.

«Κατόπιν, θα πρέπει να αναπτύξουμε τα αντίποινα», κατέληξε.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦδιαπραγματεύσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα