Κουτσούμπας- Θεσσαλονίκη: Μόνοι τους και όλοι μας, με δυνατότερο ΚΚΕ

Σε εκδήλωση στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, μίλησε σήμερα Σάββατο (28/1) ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας τον λαό μπροστά στις εκλογές του Απριλίου να μην υποκύψει στην «κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε ιδιαίτερα προς τους νέους ότι «ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ

μέσα στη Βουλή μπορεί να κάνει τον λαό και τη νεολαία να χαμογελάσει, να νιώσουν και να είναι όντως πιο δυνατοί».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους εργάτες, τις εργάτριες και ανθρώπους του μόχθου «να πάρουν τη θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ, σε όλες τις μάχες» και «να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, για να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκοί, αντιδραστικοί νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, πολλές φορές με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», αλλά και για να είναι την επόμενη μέρα «όσο γίνεται πιο αδύναμη και η επόμενη, από χέρι, αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιο χρώμα κι αν έχει».

«Και σε αυτές τις εκλογές, το σύνθημα είναι ένα: Μόνοι τους και όλοι μας, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ», είπε αρχικά.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Να μην εγκλωβιστεί ο λαός»

Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να ακυρώσουμε τους εκβιασμούς που εξαπολύουν τα κόμματα του κατεστημένου, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Να αχρηστεύσουμε τις παγίδες που στήνουν, πότε με τα ψεύτικά διλήμματά τους, πότε με την κάλπικη αντιπαράθεσή τους, για να κρύψουν, ότι και οι δύο έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Όπως έγινε, και όπως επίσης αποδείχτηκε τις τρεις προηγούμενες μέρες στη βουλή με την πρόταση δυσπιστίας. Έτσι γινόταν πάντα, έτσι γίνεται και τώρα, για να εγκλωβιστεί ο λαός. Αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας».

Ακόμα ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε τους αγώνες του ΚΚΕ κατά την προηγούμενη περίοδο, τις κινητοποίησεις, μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, της Πρωτομαγιάς και για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και την αποχώρηση του ΚΚΕ από τη Βουλή κατά την ομιλία του Β. Ζελένκσι και των «ναζί του Αζόφ», το μπλόκο σε πλοίο με στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ στο λιμάνι, την στήριξη του ΚΚΕ στους φοιτητές και στους συνδικαλιστικούς αγώνες και συμπλήρωσε :

« Ένα μεγάλο, λοιπόν, ποσοστό εργαζομένων που φτάνει στο ερώτημα: ποιος είναι ο πιο κατάλληλος ο Μητσοτάκης, ή ο Τσίπρας απαντούν «κανένας». Γιατί γνωρίζουν, πως και οι δύο μοιράζονται τις ίδιες δεσμεύσεις και από τους ίδιους και πως, με κάποιες πιθανές παραλλαγές θα τις υλοποιήσουν την επόμενη μέρα».

Επιπλέον σημείωσε ότι αυτές είναι δεσμεύσεις απέναντι στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, δεσμεύσεις που «υπαγορεύουν την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην Ουκρανία» και με ενδεχόμενους «επικίνδυνους συμβιβασμούς» απέναντι στις «απαράδεκτες αξιώσεις της τουρκικής αστικής τάξης».

Τόνισε, ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πριν το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για την «εργασιακή ζούγκλα, για χάρη της καπιταλιστικής ανάπτυξης», για τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, την κατάσταση στην παιδεία και στην υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και τον πρόνοια και την ακρίβεια.

Εκβιάζουν τον κόσμο μπροστά στις εκλογές με το δίλημμα «σταθερότητα ή αστάθεια»

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε, επίσης, ότι «και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας, μπροστά στις εκλογές εκβιάζουν τον λαό», η ΝΔ προβάλλοντας το δίλημμα «σταθερότητα ή αστάθεια» και αποκρύπτοντας ότι «η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι που έχει μεγαλώσει την αστάθεια και την αβεβαιότητα στη ζωή του λαού μας», αλλά και ο «ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει με το δίλημμα «ή εμείς ή η ΝΔ», μόνο που ο ίδιος πολλές φορές επέλεξε «ΝΔ», όταν ψήφισε την προμήθεια των «Rafale» και άλλους εξοπλισμούς με κριτήριο τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες», ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές για «προοδευτική διακυβέρνηση» υπογράμμισε:

«Καλά θα κάνουν, λοιπόν, τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ορισμένα της ΝΔ, να αφήσουν έξω και μακριά από τις βρωμοδουλειές τους, το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ βρίσκεται μακριά και εκεί θα μείνει σταθερά. Απέναντι από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, στο πλευρό της εργατικής τάξης, του λαού».

«Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα αλλάξει τον κόσμο θα κάνει όμως την αυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση να τρέμει»

Τέλος απευθυνόμενος στους νέους, ιδιαίτερα σε όσους θα κληθούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά, υπογράμμισε: «Εμείς μπορούμε να δηλώνουμε περήφανοι, που σε όλες αυτές τις στιγμές, σε όλους αυτούς τους αγώνες το ΚΚΕ αποτέλεσε τον νου, την καρδιά και τον οργανωτή».

«Η αλήθεια είναι ότι η ψήφος στις εκλογές δε φτάνει για να αλλάξουμε τον κόσμο. Η ψήφος που μπορεί να δώσει, όμως, στο ΚΚΕ ένα μεγάλο μέρος αυτής της κρίσιμης μάζας των λαϊκών ανθρώπων, μπορεί να κάνει τον λαό και τη νεολαία μας να χαμογελάσει, να νιώσουν και να είναι όντως πιο δυνατοί. Αυτοί όλοι είναι που μπορούν να κάνουν και την όποια αυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση να τρέμει».

ΚουτσούμπαςΚΚΕεκλογέςΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα