Κοτανίδου: Τώρα φαίνεται η απερισκεψία μερικών το προηγούμενο δεκαπενθήμερο

«Την απερισκεψία μερικών το προηγούμενο δεκαπενθήμερο την βλέπουμε τώρα», σχολίασε τη Δευτέρα η Αναστασία Κοτανίδου αναφερόμενη στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας σημείωσε πως εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων η επιτροπή θα συνεδριάσει για περαιτέρω μέτρα.

«Σήμερα ή αύριο θα πάρουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για να ελέγξουμε την ανοδική πορεία των κρουσμάτων. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό θα περάσουμε πολύ άσχημο Αύγουστο και φθινόπωρο», σημείωσε.

Μεταξύ των νέων

μέτρων συγκαταλέγονται η μείωση του ωραρίου νυχτερινών καταστημάτων, η μείωση του αριθμού ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και τοπικά lockdown όπως στον Πόρο.

«Η πολιτεία έχει κινηθεί πολύ γρήγορα. Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι πολίτες που δεν συμμορφωνόμαστε με αυτά που έχει καθορίσει η πολιτεία. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι άτρωτοι και κάθονται και μεταδίδουν τον ιό», τόνισε η κα Κοτανίδου.

Όπως τόνισε, το ανησυχητικό φαινόμενο είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. «Τα πράγματα θα ζορίσουν αν δούμε πολλές εισαγωγές», τόνισε.

Σχετικά με τη μάσκα είπε ότι υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση της σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό. «Αν δούμε ότι οι άνθρωποι δεν συμμορφώνονται θα αναγκαστούμε να κάνουμε υποχρεωτική τη μάσκα και στους ανοιχτούς χώρους», τόνισε.

νοσοκομείαΜΕΘκρούσματα κορονοϊούμάσκες
Keywords
Τυχαία Θέματα