ΚΟΣΜΟΣ: Να οικοδομήσουμε έναν πιο σταθερό κόσμο

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις 24 Φεβρουαρίου 1994, που η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα.

Αυτό αναφέρει το κόμμα ΚΟΣΜΟΣ με αφορμή την ημέρα μνήμης των Ελλήνων του Πόντου και προσθέτει:

Σήμερα θυμόμαστε

τις 353.000 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους από τον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία και τιμούμε εκείνους που διασώθηκαν, έδωσαν τον σκληρό αγώνα επιβίωσης ως πρόσφυγες και κράτησαν ατόφιο τον πλούτο της πολιτιστικής ταυτότητας των Ποντίων.

Η σημερινή ημέρα, μας βρίσκει σε περισυλλογή, καθώς βιώνουμε μια διεθνή συγκυρία πολέμων, διωγμού και δυστυχίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ειρήνη και η ασφάλεια απειλούνται. Οδυνηρές συγκρούσεις μαίνονται στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, το Σαχέλ και την Κεντρική Αφρική. Παράλληλα το προσφυγικό ζήτημα παραμένει στην πρώτη γραμμή, εγείροντας ακροδεξιά και ξενοφοβικά αντανακλαστικά, διχάζοντας τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Για τον ΚΟΣΜΟ η σημερινή μέρα αποτελεί μια ιστορική υπενθύμιση και ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να καταστήσουμε τις αξίες, την ειρήνη και τη συμφιλίωση προτεραιότητες των διεθνών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οικοδομώντας έναν πιο σταθερό κόσμο.

#ΚΟΜΜΑ_ΚΟΣΜΟΣ #ΕΛΛΗΝΕΣ_ΤΟΥ_ΠΟΝΤΟΥ #Γενοκτονία
Keywords
Αναζητήσεις
kosmos-na-oikodomisoume-enan-pio-stathero-kosmo.htm
Τυχαία Θέματα