Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» το ΕΣΥ μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, το οποίο δοκιμάζει το σύστημα Υγείας.

Οι φόβοι των ειδικών για την «έκρηξη» στους επιδημιολογικούς δείκτες επιβεβαιώθηκαν μετά τη ανησυχητική χθεσινή (9/3) έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά από τις αρχές του χρόνου καταγράφηκαν 3.215 κρούσματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε 8 ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας σχεδόν τριπλασιάστηκαν, καθώς την πρώτη Μαρτίου ήταν 1.176.

Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εμβολιασμοί

των πολιτών, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί πλέον 1.126.000 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, μια στερεή βάση για το τείχος ανοσίας που οικοδομείται και ελπίζεται ότι θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Νέα συνεδρίαση της επιτροπής

Σήμερα (10/3) αναμένεται να συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για να αναλύσουν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα και να συζητήσουν το ενδεχόμενο νέων εισηγήσεων.

Η επιδείνωση των κρουσμάτων θα «ανασχεδιάσει» τον επιδημιολογικό χάρτη και με βάση τα τελευταία στοιχεία θα εντάξει κι άλλες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο».

Μία παράμετρος την οποία εξετάζουν και για την οποία ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές, είναι ότι πλέον δεν ανησυχεί μόνο η Αττική αλλά το σύνολο της χώρας.

Η χθεσινή «επίδοση» με τα 3.215 κρούσματα είναι η τρίτη χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας, και η πρώτη αρνητική του έτους, ωστόσο αναμένονται και πιο μελανά επιδημιολογικά στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που αποτυπώνονται αλλά και εκείνα που προκύπτουν από τα επιδημιολογικά μοντέλα, κρατούν πολύ επιφυλακτικούς αρκετούς ειδικούς της Επιτροπής όπως και τα στελέχη του υπουργείου Υγείας σε σχέση με την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

COVID 19έξαρση κρουσμάτωνΕθνικό Σύστημα ΥγείαςΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΕπιτροπή Εμπειρογνωμόνων
Keywords
Τυχαία Θέματα