Κορονοϊός: Ποιες παρεμβάσεις προωθεί η κυβέρνηση μετά τα αρνητικά ρεκόρ

Νέα σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα (2/11), προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την πανδημία, μετά τη σημαντική αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Τα κρούσματα ξεπέρασαν για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τα 5.000 και είναι φανερό πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Τα νέα μέτρα, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα κινούνται σε τρεις άξονες: την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την αύξηση των εμβολιασμών και την επιτήρηση

των ανεμβολίαστων.

Για την ενίσχυση του ΕΣΥ ψηφίζεται τροπολογία που θα δίνει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς ώστε να συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία ενώ στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και η επίταξή τους. Παράλληλα προωθούνται συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές.

Για την αύξηση των εμβολιασμών, συνεχίζεται η προσπάθεια να πειστούν όσοι ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην αναμνηστική τρίτη δόση για εκείνους που έχουν ήδη εμβολιαστεί. σήμερα συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με αντικείμενο την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοιού, στους κάτω των 50 ετών και αφού έχουν κλείσει 6 μήνες από τη 2η δόση.

Για τους ανεμβολίαστους, θα αυξηθεί η ιχνηλάτησή τους καθώς αυτή τη στιγμή το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Θα αυξηθούν οι έλεγχοι στους μικτούς χώρους και ενδέχεται οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν από χώρους όπως οι κινηματογράφοι και τα θέατρα χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις.

μέτραΚυβέρνησηΣΥΣΚΕΨΗΜητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα