Κορονοϊός: Πάγωμα στις αποπληρωμές δανείων ζητούν Ιταλοί ευρωβουλευτές!

Με επείγουσα ερώτηση τους προς την Κομισιόν, οκτώ Ιταλοί ευρωβουλευτές (Antonio Tajani, Silvio Berlusconi, Salvatore De Meo, Herbert Dorfmann, Fulvio Martusciello, Giuseppe Milazzo, Aldo Patriciello, Massimiliano Salini), ζητούν την συνέχιση της χορήγησης δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και «πάγωμα» των αποπληρωμών τους.

Όπως αναφέρουν οι ευρωβουλευτές, «η γρήγορη διάδοση του κορονοϊού

και τα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμησή του, διαταράσσουν τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των ανθρώπων στην Ιταλία και την ΕΕ, προκαλώντας σοβαρές ζημίες στο οικονομικό μας σύστημα.

Μόνο την περασμένη Παρασκευή, σημειώνουν, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχασαν 310 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, υποστηρίζουν, είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πληρώνουν το υψηλότερο κόστος και επίσης αντιμετωπίζουν αυξανόμενη έλλειψη μετρητών.

Οι Ιταλοί ευρωβουλευτές τονίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας να μην σταματήσει η χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις και όταν οι ΜΜΕ δεν είναι σε θέση να εξοφλήσουν τα χρέη τους, τα δάνεια δεν πρέπει να θεωρούνται ως μη εισπράξιμα ή μη εισπρακτέα.

Χρειαζόμαστε πάγωμα των αποπληρωμών δανείων και αναστολή των κανόνων που διέπουν τη μεταχείριση των λεγόμενων μη εξυπηρετούμενων δανείων, καταλήγουν.

Ερωτούν δε την Κομισιόν, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αλλαγή των κανόνων δανειοδότησης επιχειρήσεων στην ΕΕ, αν θα λάβει έκτακτα μέτρα για την προσωρινή αναστολή των ρυθμίσεων των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, προκειμένου να θεσπίσει ένα σύνολο κανόνων, που θα διευκολύνουν τη συνεχή ροή πιστώσεων προς τις ευρωπαϊκές ΜΜΕ, ιδίως εκείνες που πλήττονται από τους κορονοϊούς.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

κορονοιόςΙταλίαΕυρωκοινοβούλιοδανεια
Keywords
Τυχαία Θέματα