Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα-Στο τραπέζι τα SMS

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, τα νέα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με την υψηλή διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφει η πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, από το πρωί της Δευτέρας και για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, αναστέλλονται πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές, ενώ παράλληλα, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των εννέα ατόμων.

Επιπλέον, για το ίδιο διάστημα, τίθεται

για θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, ως ανώτερο όριο καλεσμένων τα 20 άτομα. Προσπάθεια επίσης καταβάλλεται ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός εργαζομένων στα μέσα συγκοινωνίας, μέσω εφαρμογής κλιμακωτού ωραρίου στο Δημόσιο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως από Δευτέρα καθίσταται υποχρεωτική η τηλεργασία σε ποσοστό 40% ανά επιχείρηση, με την κυβέρνηση να σπεύδει να διευκρινίσει πως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αλλαγή σύμβασης εργασίας.

Ανησυχία για τα κρούσματα στην πρωτεύουσα

Παρά το γεγονός ότι το Σάββατο ανακοινώθηκε μικρότερος αριθμός κρουσμάτων από τα υψηλά των προηγούμενων ημερών, η νευρικότητα και οι φόβοι για το ρυθμό διασποράς στην Αθήνα παραμένουν. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα 240 κρούσματα που μετρήθηκαν σήμερα ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 14.978, εκ των οποίων το 55.7% αφορά άνδρες.

Κυβερνητικά στελέχη, που παρακολουθούν από πολύ κοντά την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, επιμένουν πως ένα δεύτερο lockdown στην Αττική θα είχε ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των ευπαθών ομάδων, εξ ου και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η επαναφορά του μοντέλου των sms 13033 και εν προκειμένω ο περιορισμός ή και η επιβολή ωραρίου στις μετακινήσεις των γηραιότερων (άνω των 65) συμπολιτών μας.

«Η χρήση SMS γενικότερα είναι ένα εργαλείο για το οποίο χρειάζονται οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό. Προφανώς είναι ένα εργαλείο δουλειάς είναι ένα εργαλείο υπενθύμισης και στην φάση αυτή είναι ένα εργαλείο που εφόσον φτάσουμε και μπορέσουμε και κατηγοριοποιήσουμε κάποια δεδομένα ή κάποιες κατηγορίες τις οποίες τις παρακολουθούμε καθημερινά, μπορεί και να το χρησιμοποιήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

κορονοιόςΚΡΟΥΣΜΑΤΑΠολιτική Προστασίαπεριοριστικά μέτραΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΝίκος Χαρδαλιάς
Keywords
Τυχαία Θέματα