Κορονοϊός: 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης, μετά την απειλή του προστίμου

Η απειλή του προστίμου των 100 ευρώ, που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακίνησε περίπου 6.000 άτομα άνω των 60 ετών να κλείσουν ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για αυξητική τάση των ραντεβού για εμβολιασμό, καθώς ο μέσος όρος των 10 ημερών για ραντεβού 1ης δόσης για πολιτες άνω των 60 ήταν 2.600, ενώ μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού τα αντίστοιχα ραντεβού μόνο για σήμερα ξεπέρασαν τις 6.000.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός

ο εμβολιασμός για την κρίσιμη ηλικιακή ομάδα των 60 και άνω.

"Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα, για να εμβολιαστούν πρώτοι.

Διαφορετικά κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας Δεν είναι ποινή αλλά ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης. Μία ώθηση ζωής, αλλά και μία πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολλούς περισσότερους εμβολιασμένους", τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Είναι ασφαλώς φυσιολογικό να αυξηθούν τα ραντεβού, καθώς η απειλή του προστίμου είναι μεγάλη. Μένει, όμως, να δούμε πόσα τελικά ραντεβού θα κλειστούν, καθώς οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, ξεπερνούν τους 500.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ένα άλλο κομβικό σημείο αποτελεί το αν τελικά όσοι κλείσουν ραντεβού θα κάνουν και το εμβόλιο ή αν απλώς θα επιχειρήσουν να αποφύγουν το πρόστιμο, ελπίζοντας πως μέχρι τις 15 Ιανουαρίου που είναι η προθεσμία έχει προκύψει κάποια αλλαγή στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

κορονοιόςεμβόλιοΜητσοτακηςπρόστιμοπανδημίαπολίτες60 ετών
Keywords
Τυχαία Θέματα