Κορονοϊός - Γαλλία: Αυξήθηκαν κατά 13% τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ισχυρό είναι το πλήγμα του κορονοϊού στη Γαλλία, με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 25.000. Ειδικότερα, στους 1.331 ανέρχονται οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στη Γαλλία, αφού μέσα σε 24 ώρες άλλοι 231 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Η αύξηση αυτή, της τάξης του 21%, συνιστά πάντως μια ελαφριά κάμψη στον αριθμό των θανάτων σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Στον απολογισμό περιλαμβάνονται μόνο

οι ασθενείς που πεθαίνουν στα νοσοκομεία, αλλά οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να συγκεντρώσουν και στοιχεία από θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που σημαίνει ότι οι αριθμοί πιθανότατα θα αυξηθούν.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ζερόμο Σαλμόν πρόσθεσε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 25.233, δηλαδή κατά 13% μέσα σε μία ημέρα. Από τους ασθενείς, οι 2.827 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

«Ο κατ' οίκον περιορισμός θα διαρκέσει για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες με ποιον τρόπο σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε τις συστάσεις του επιστημονικού συμβουλίου», το οποίο προτείνει την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 28 Απριλίου, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σιμπέτ Ντιαγιέ, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Ιταλία: 683 νέοι θάνατοι την ΤετάρτηCOVID 19Γαλλία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός - Γαλλία, Αυξήθηκαν,koronoios - gallia, afxithikan