Κοροναϊός: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρωσία

Στη Ρωσία εξαπλώθηκε ο νέος κοροναϊός με την κυβέρνηση να ανακοινώνει δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα και ταυτόχρονα τον επαναπατρισμό των πολιτών της από πολλές περιοχές της Κίνας

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολικόβα, τα δύο άτομα που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό ιό είναι Κινέζοι υπήκοοι. Ο ένας βρίσκεται στην περιοχή Τιουμέν των Ουραλίων και ο άλλος στην περιοχή της Υπερβαϊκάλης, στη ρωσική Άπω Ανατολή, μετέδωσαν τα

ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι κλείνει τα σύνορά της με την Κίνα για να αποτρέψει την εξάπλωση του κοροναϊού, καθώς και ότι θα σταματήσει να εκδίδει ηλεκτρονικές βίζες σε Κινέζους πολίτες. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τον λαό μας», δηλώνει ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε συγκεκριμένα ότι από την Πέμπτη θα σταματήσει να εκδίδει σε Κινέζους πολίτες ηλεκτρονικές θεωρήσεις, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διασχίσουν τμήματα της Άπω Ανατολής και της δυτικής Ρωσίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών συμβούλευσε επίσης τους Ρώσους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Κίνα και όσους βρίσκονται ήδη εκεί να απευθυνθούν στη ρωσική πρεσβεία.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Στους 213 οι νεκροί- Κοντά στα 10.000 τα κρούσματα

Κοροναϊός: Παράκληση ΠΟΥ να διατηρηθούν ανοιχτά τα σύνορα των χωρών



ΡωσίακοροναϊόςΚίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα