Κοντοζαμάνης: 530 ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται στα νοσοκομεία

12:04 2/4/2020 - Πηγή: Reporter

Εντός του «καλού σεναρίου» παραμένει η εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη ο οποίος γνωστοποίησε ότι «530 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στις δομές του ΕΣΥ».

Ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι έχουν ληφθεί εγκαίρως μέτρα και για τις μεταναστευτικές ροές, λέγοντας ότι «από 1η Μαρτίου όσοι περνούν τα σύνορα μπαίνουν σε απομόνωση».

Ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε ότι το σχέδιο αντιμετώπισης της

πανδημίας περιλαμβάνει τους τέσσερις άξονες:

«- Ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό. Έχουν δρομολογηθεί 4.200 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και έως σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 2.000. Το νοσηλευτικό προσωπικό θα παραμείνει στις θέσεις τους και μετά κρίση. Οι θέσεις ιατρικού επικουρικού προσωπικού σταδιακά θα μετατρέπονται σε θέσεις επιμελητών Β. Επίσης, προβλέφθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση με ποσό ίσο με το μισό του μηνιαίου μισθού.

- Κλίνες ΜΕΘ. Στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 75 οι νέες κλίνες ενώ δημιουργήσαμε και μονάδες αυξημένης φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Ανάπτυξη 3.500 απλών κλινών νοσηλείας για κορονοϊό.

- Προμήθειες αναγκαίου υλικού και εξοπλισμού. Επάρκεια και ορθολογική κρίση. Σχέδιο για άμεση προμήθεια αναγκαίου υλικού με βοήθεια δωρητών. Το σύνολο μονάδων εντατικής θεραπείας είναι πλήρως εξοπλισμένες σε μόνιτορ και αναπνευστήρες. Διασφαλίσαμε τις απαραίτητες ποσότητες φαρμάκων για τον κορπνοϊό.

- Ανάπτυξη πρωτοβάθμιας υγείας για αποσυμφόρηση νοσοκομείων αναφοράς. Επίσης με τηλεϊατρική η εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών με ήπια συμπτώματα».

υπουργείο υγείαςΒασίλης ΚοντοζαμάνηςΕΣΥκορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα