Κωνσταντόπουλος: Χρονιά «ορόσημο» το 2024-Τα πλάνα ανάπτυξης σε νέες αγορές

Ως χρονιά-ορόσημο χαρακτήρισε ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, Vice President Stoiximan (Kaizen Gaming), το 2024. Άλλωστε, όπως είπε σε δημοσιογραφική εκδήλωση την Τετάρτη, για την έναρξη της χορηγικής συνεργασίας της Stoiximan με την Basket League. 'Αλλωστε το νέο έτος διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Ευρωπαϊκό

Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και το Copa America, ενώ ανοίγουν δυο νέες αγορές. Πράλληλα κάνει και το «ντεμπούτο» του ο Ίδρυμα της εταιρείας. Βέβαια, στο Euro 2024 η Kaizen θα είναι χορηγός μετά από συμφωνία με την UEFA.

Συγκεκριμένα, η Kaizen Gaming στο πλαίσιο του πλάνου στρατηγικής με την κωδική ονομασία 2626, το επόμενο διάστημα επεκτείνει τη διεθνή της παρουσία, μέσω του brand Betano, σε δύο νέες αγορές στη Λατινική Αμερική Μάλιστα, όπως σημείωσε, ο κ. Κωνσταντόπουλος, εντός διμήνου θα υπάρξουν οι οριστικές ανακοινώσεις για τις νέες αυτές αγορές. Ήδη, στη Λατινική Αμερική η Kaizen διαθέτει ήδη παρουσία σε Βραζιλία, Χιλή, Εκουαδόρ, Περού και κατά το πρόσφατο παρελθόν στελέχη της είχαν εκδηλώσει ως πιθανό στόχο την αγορά της Κολομβίας και το Μεξικό. Το Ίδρυμα Παράλληλα, στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Κωνσταντόπουλος, ανέφερε πως σε τροχιά μπαίνει το Kaizen Foundation, οργανισμός που θα αναπτύξει μια πολυσχιδή δράση στήριξης των κοινωνιών, όπου έχει παρουσία. Το πρώτο έργο του ιδρύματος αφορά την Ελλάδα και το ιδιαίτερα σημαντικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Εκεί θα καλύψει την ανακαίνιση – αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, με τη σχετική δαπάνη να ανέρχεται άνω των 4 εκατ. ευρώ. Στο επόμενο διάστημα θα γνωστοποιηθούν και νέες δράσεις.

Οι κινήσεις

Η Kaizen Gaming εισήλθε από τον περασμένο Απρίλιο στην αγορά της Νιγηρίας, όπου το άνοιγμα γίνεται με μπροστάρη το Γιάννη Αντετοκούμπο που από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα είναι ο world brand ambassador της εταιρείας.

Επίσης, η Kaizen Gaming πέραν της Ελλάδας και της Κύπρου, στην οποία εισήλθε το 2015, έχει παρουσία σε χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια και Λατινική Αμερική όπως Πορτογαλία, Ρουμανία, Γερμανία, Τσεχία, Καναδά, Βραζιλία, Χιλή και Περού.

Σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων για το 2023, ο όμιλος οδεύει με διψήφια ανάπτυξη προς το κλείσιμο της χρονιάς. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε η Allwyn Entertaiment (σ.σ. απέκτησε το ποσοστό του ΟΠΑΠ και ελέγχει άμεσα ποσοστό 36,75%) η Kaizen εμφάνισε συνολικά έσοδα (total revenue) 675,6 εκατ.ευρώ (από 230,9 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι) και κέρδη 117,2 εκατ.ευρώ (από 6,3 εκατ. ευρώ το 2021). Αντίστοιχα η Stoiximan (ελέγχεται κατά 85% από τον ΟΠΑΠ) στο 6μηνο είχε έσοδα 216,5 εκατ. ευρώ και κέρδη 28,7 εκατ. ευρώ.

Η χορηγία στην ΕΣΑΚΕ και η δωρεά σε σχολεία της Καρδίτσας και του Παλαμά

Στο μεταξύ, τις κοινές τους δράσεις ανακοίνωσαν η Stoiximan, η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών παιγνίων στην Ελλάδα, με τον ΕΣΑΚΕ, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ανανέωσης της χορηγικής συνεργασίας τους για την επόμενη τριετία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Kaizen Gaming σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), προχώρησε σε επανεκκίνηση της χορηγικής συνεργασίας τους καθώς η Stoiximan θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια Ονοματοδότης και Μεγάλος Χορηγός της Stoiximan Basket League, του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος μπάσκετ της πρώτης κατηγορίας Ανδρών στη χώρα μας.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί μέρος του διευρυμένου και φιλόδοξου προγράμματος χορηγιών και Εταιρικής Ευθύνης της Stoiximan, με στόχο τη συνεχή υποστήριξη και ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού και της ελληνικής καλαθοσφαίρισης αφήνοντας ταυτόχρονα ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο αυτό, Stoiximan και ΕΣΑΚΕ, ανακοίνωσαν ότι το All-Star Game θα διεξαχθεί, αυτήν την φορά, στη δοκιμαζόμενη από τις επιπτώσεις των καταστροφικών πλημμυρών Θεσσαλία, και συγκεκριμένα στην Καρδίτσα, με τις δυο εταιρείες να δείχνουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην τοπική κοινωνία.

Με στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας της πληγείσας περιοχής οι δύο εταίροι θα παράσχουν υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό σε έξι σχολεία του Δήμου Καρδίτσας και τρία σχολεία του Δήμου Παλαμά. Για την κάλυψη των αρχικών αναγκών των σχολείων μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή λειτουργία τους, η Stoiximan, σε συνεργασία με τoν ΕΣΑΚΕ, παρέχουν φωτοτυπικά μηχανήματα, υπολογιστές, άλλα πολυμηχανήματα, καθώς και διαδραστικούς πίνακες σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες κάθε σχολείου.

Ο κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ ΕΣΑΚΕ, σχολίασε: «Καλωσορίζουμε τη Stoiximan για τρίτη φορά στην οικογένεια της Basket League. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεχίζουμε την κοινή ανοδική πορεία μας καθώς μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και αναπτυσσόμαστε διαρκώς. Η συνεργασία μας είναι πολύ σημαντική στην προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμιση της Basket League, του Πρωταθλήματος του Μπάσκετ που τόσες χαρές έχει προσφέρει και εξακολουθεί να δίνει στην χώρα και τους φιλάθλους μας. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε Πρωτάθλημα να έχει την υποστήριξη από κορυφαίες εταιρείες στον χώρο τους, όπως η Stoiximan, οι οποίες, μάλιστα, επιδεικνύουν και κοινωνική ευαισθησία. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!».

Ο κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος της Stoiximan, δήλωσε: «Η ανανέωση της χορηγίας μας με τον ΕΣΑΚΕ επιδιώκει να συμβάλει στην ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού και στην περαιτέρω αναβάθμιση του πρωταθλήματος μπάσκετ. Στη διάρκεια μιας χρονιάς που ανακοινώνουμε νέες και μεγάλες συνεργασίες, με αποκορύφωμα τη συμφωνία για το UEFA Euro 2024, η ελληνική Basket League διατηρεί ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας. Ιδιαίτερα φέτος, καθώς μέσα από το αθλητικό ταξίδι αγκαλιάζουμε 9 συνολικά σχολεία στους Δήμους Καρδίτσα και Παλαμά και προσφέρουμε ως μια ομάδα απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό που θα βοηθήσει παιδιά και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν ανεμπόδιστα το ταξίδι της μάθησης. Από το ξεκίνημα της Stoiximan επιδιώκουμε η συνεχής και πολύπλευρη στήριξη του ελληνικού Αθλητισμού, να έχει οφέλη για την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα στήριξης του Ελληνικού αθλητισμού της Stoiximan, το οποίο περιλαμβάνει χορηγικές συνεργασίες με επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες, πρωταθλήματα και διοργανώσεις, Έλληνες Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες καθώς και Ομοσπονδίες και Εθνικές Ομάδες, συνοδεύεται από δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Το ξεκίνημα και η επέκταση

Η Stoiximan ξεκίνησε το 2012 με μόλις 25 στελέχη ως μια startup τεχνολογίας και μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία έχει καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα, ενώ διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στην επιστροφή Ελλήνων από το εξωτερικό, συμβάλλοντας στο λεγόμενο brain gain, έχοντας σημαντικές «μεταγραφές» σε ηγετικές θέσεις. Πλέον η Kaizen Gaming είναι η μεγαλύτερη εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη.

Διεθνώς η Kaizen έχει ήδη συνεργασίες χορηγίας με κορυφαίους αθλητικούς συλλόγους που αυξάνουν το αποτύπωμα του brand. Η Μπενφίκα είναι ο πέμπτος σύλλογος, τον οποίο χορηγεί η Betano στην Πορτογαλία, ενώ διατηρεί ήδη παρουσία στις εμφανίσεις των Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Μπράγκα, Μαρίτιμο και Μπελενένσες. Στη Βραζιλία αποτελεί χορηγό της Φλουμινένσε και της Ατλέτικο Μινέιρο, στη Ρουμανία της Στεάουα Βουκουρεστίου και της Κραϊόβα, στην Κύπρο της Ομόνοιας, του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα Λεμεσού και της Πάφος, ενώ στη Βουλγαρία έχει χορηγική συμφωνία με την Λοκομοτίβ Σόφιας.

#Stoiximan #Kaizen_Gaming #UEFA #Κωνσταντόπουλος #Παίδων_Πεντέλης #ΠΛΑΝΑ_ΑΝΑ΄ΠΤΥΞΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
konstantopoulos-chronia-orosimo-to-2024-ta-plana-anaptyxis-se-nees-agores.htm
Τυχαία Θέματα