Κόνσολας: Εθνικό στρατηγικό και μακρόπνοο σχέδιο για τον τουρισμό

Για την ανάγκη χάραξης ενός εθνικού στρατηγικού και μακρόπνοου σχεδίου για τον τουρισμό έκανε λόγο ο αρμόδιος υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να αποκτήσει τη δική του δυναμική, η οποία ανασχέθηκε με τις φοροεπιδρομές της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και η απάντηση είναι ένα εθνικό στρατηγικό και μακρόπνοο ολοκληρωμένο σχέδιο που θα ξεπερνά

τα όρια και τη θητεία μιας κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Κόνσολας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για έναν αναπτυξιακό προϋπολογισμό με θετικό κοινωνικό πρόσημο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η συζήτησή του γίνεται με προτάσεις και ιδέες, ανεξάρτητα από ποια πολιτική σκοπιά τον βλέπει ο καθένας.

«Πρώτη φορά συζητάμε έναν προϋπολογισμό με θετικό αναπτυξιακό πρόσημο που δεν αξιοποιεί τα υπερπλεονάσματα για να μπορέσει να κάνει πολιτικές. Και είναι εμφανής η αμηχανία όσων επένδυαν στην καταστροφολογία γιατί έπεσε στο κενό και δεν έχει απόηχο», ανέφερε ο κ. Κόνσολας.

Έμφαση έδωσε ο κ. Κόνσολας στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να γίνει ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά με συγκεκριμένα μέτρα στην αποκλιμάκωση της φορολογίας που είναι και προϋπόθεση, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που είχε επιβάλει φοροεπιδρομή στην αγορά και στον τουρισμό.

«Ακούσαμε στο παρελθόν για μεγάλο αριθμό επισκεπτών, όμως το θετικό πρόσημο το καταγράφουν τα έσοδα και εκεί υπήρχε έλλειμμα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κόνσολας, τόνισε ακόμα ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί σε όλες τις γωνιές της χώρας με αναπτυξιακές δράσεις και με έμφαση στη καινοτομία και σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται το υπουργείο Τουρισμού.

Έμφαση τέλος, έδωσε στην ακαδημαϊκή τουριστική εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση, επισημαίνοντας ότι σύντομα ολοκληρώνεται το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση των σπουδών, που είναι ένα ακόμα θετικό πρόσημο για την εξειδίκευση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

Μάνος ΚόνσολαςΒουλήΤουρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα