Κόμμα Κασιδιάρη: Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης τριών δικαστών

Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης τριών δικαστών-μελών της σύνθεσης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που κατέθεσε το εθνικό κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Χατζηλιάδης, κατέθεσε το υπόμνημα με το οποία ζητούνταν να απέχουν από τη σύνθεση του Τμήματος, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει αν το κόμμα μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές.

Στο αίτημα επικαλείται δημοσιεύματα, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Πλέον, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου με τους δικαστές της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Κόμματος να αρχίζουν τη μαραθώνια διάσκεψη τους η οποία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 2ας Μαΐου 2023.

Νωρίτερα σήμερα (30/4) η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, έθεσε στον Άρειο Πάγο θέμα αντισυνταγματικότητας των τελευταίων τροπολογιών στην εκλογική νομοθεσία και παράλληλα ζητάει να σταλεί προδικαστικό ερώτημα στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ηλίας ΚασιδιάρηςΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣΑρειος ΠάγοςΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣΑπόρριψηΔικαστικοί λειτουργοίεκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα