Κομισιόν: Προσφέρει δημοσιονομική ελευθερία και το 2022

15:44 2/6/2021 - Πηγή: Reporter

Επεκτείνει η Κομισιόν τη δημοσιονομική ελευθερία για τα κράτη - μέλη της ΕΕ και το 2022, ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Ελλάδα υποδέχεται ασφαλώς με ικανοποίηση και ανακούφιση τη συγκεκριμένη απόφαση, την ημέρα που παράλληλα η Κομισιόν ενέκρινε και τη 10η αξιολόγηση της χώρας μας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, προβλέποντας ισχυρή ανάπτυξη και το 2022, αλλά και σημαντική... υποχώρηση στα επόμενα χρόνια.

Η

Κομισιόν στις εαρινές προβλέψεις της εκφράζει την πρόθεσή της για τη διατήρηση της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για το 2022.

Όπως σημειώνουν οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών, οι υποστηρικτικές πολιτικές θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ το 2021 και το 2022, ενώ υπογραμμίζεται πως οι κυβερνήσεις των μελών της Ένωσης δεν θα πρέπει να αποσύρουν πρόωρα τα μέτρα στήριξης.

«Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να περιορίσουν τη δημοσιονομική πολιτική μόνο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν» αναφέρει η Κομισιόν προειδοποιώντας πως σε τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξει μεγάλη ανισότητα μεταξύ των δημοσιονομικών πολιτικών της ΕΕ.

Ακόμα, στην έκθεση σημειώνεται πως η Κομισιόν θα διατηρήσει και για το 2022 την αναστολή των κανόνων δανεισμών της ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ότι οι κανόνες θα επανέλθουν στα προ-κορονοϊού επίπεδα το 2023.

δημοσιονομική ελευθερίαΚΟΜΙΣΙΟΝΕΛΛΑΔΑΕΕΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα