Κλίμα Ευρώπης στο Χ.Α. - Πιέσεις στην ΕΤΕ - Κέρδη για Eurobank, Alpha - Απογοήτευση στην Ευρώπη, άνοδος στα futures της Wall

Κλίμα Ευρώπης στο Χ.Α., με την ΕΤΕ να δίνει την τάση και να οδηγεί το Χ.Α. σε απώλειες, που πλέον κινείται κάτω από τις 1.500 μονάδες. Ούτε η άνοδος της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία είναι ικανή να αντιστρέψει το κλίμα, σχολιάζουν οι χρηματιστές.

 Ο χαμηλός τζίρος στο Χ.Α., κοντά στα 40 εκατ. ευρώ, έχει να κάνει με την στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές ενόψει της διαπραγμάτευσης του δικαιώματος και της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί κατά 2,48%, στα 7,85 ευρώ και με όγκο 1,723 εκατ. Η ΕΤΕ αποτελεί το «βαρίδι» για σήμερα, μαζί με τον ΟΠΑΠ, καθώς οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές ενισχύονται. Υποψίες προκαλεί η ταυτόχρονη αντίδραση σε Alpha και Eurobank με κέρδη λίγο πάνω από 2%. Σημαντική άνοδο σημειώνει η ΑΤΕ πάνω από 3%, μία μέρα μετά τις δηλώσεις Σκανδαλίδη για παραμονή της ΑΤΕ υπό κρατικό έλεγχο. Απώλειες 25 για τον ΟΠΑΠ και λίγο πάνω από 1% υποχωρούν Τιτάν, MOH και Κύπρου.

Απασιοδοξία στις ευρωαγορές - Ανοδικά τα αμερικα

Keywords
Τυχαία Θέματα