«Κλείδωσε» συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν στη Μόσχα: Η επικρατέστερη ημερομηνία

Επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός του ερχόμενου Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Μητσοτάκη, ως Πρωθυπουργός, με το Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικρατέστερη ημερομηνία για το τετ α τετ Μητσοτάκη Πούτιν είναι η 8η Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τα ελληνοτουρκικά και σειρά άλλων θεμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επίσης συνάντηση και με τον Ρώσο

πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη χώρα μας στις 25 Μαρτίου κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε -στη «σκιά» των καταστροφικών πυρκαγιών- ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρώσο πρωθυπουργό, ο Μισούστιν επανέλαβε την πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Ρωσία.

Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, ο κ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί την πρόσκληση, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού θα πραγματοποιείτο πριν από το τέλος του 2021.

Μητσοτάκης και Πούτιν είχαν συναντηθεί τελευταία φορά τον Μάιο του 2016, όταν ο Ρώσος πρόεδρος είχε επισκεφτεί την Ελλάδα.

Το ενδεχόμενο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2021 είχαν συζητήσει και οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκος Δένδιας και Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι τον περασμένο Μάιο, έχοντας θέσει επί τάπητος και ορισμένες πτυχές αυτού του ταξιδιού.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΒλαντιμίρ ΠούτινΕλληνοτουρκικάΜιχαήλ Μισούστιν
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα