ΚΙΝΑΛ: Οριστικά στις 5 (και 12) Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές

Η επόμενη μέρα του αποχαιρετισμού στη Φώφη Γεννηματά φέρνει εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής και στη Χαριλάου Τρικούπη καλούνται να γυρίσουν τη σελίδα, με τους υποψήφιους να κλείνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη των αρχαιρεσιών.

Έτσι, αποφασίστηκε να διεξαχθούν κανονικά οι εσωκομματικές εκλογές στις 5 και 12 (αν χρειαστεί δεύτερος γύρος) Δεκεμβρίου, όπως έχει αποφασιστεί εξ’ αρχής.

Τερματίζονται έτσι τα σενάρια για πιθανή αναβολή ή παράταση του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί.

Αυτό επιβεβαίωσε

άλλωστε και η απόφαση της αρμόδιας για τις εσωκομματικές εκλογές Επιτροπής του κόμματος.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ συνεδρίασε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των υποψηφίων και ομόφωνα επιβεβαίωσε ότι, οι Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος θα διεξαχθούν την 5η και 12η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την από 3/10/2021 απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (Κ.Π.Ε.).

«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας η συζήτηση για μεταβατικό αρχηγό

Στο μεταξύ, σε «μορατόριουμ» στον εσωκομματικό ανταγωνισμό στο ΚΙΝΑΛ, όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογής μεταβατικού προέδρου, φαίνεται πως προσανατολίζονται οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές.

Μετά από συνεννοήσεις όλων των πλευρών, από το βράδυ της Πέμπτης (28/10), αλλά και νωρίς το πρωί της Παρασκευής (29/10), επιτεύχθηκε κατ’ αρχήν συμφωνία ώστε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας να μην αλλάξει η μέχρι τώρα κατάσταση και να μην υπάρχει καμία εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη μεταβατικού αρχηγού έως την 5η Δεκεμβρίου, που είναι προγραμματισμένο να στηθούν κάλπες για την εκλογή του διαδόχου της Φώφης Γεννηματά.

Κίνημα ΑλλαγήςΦώφη Γεννηματάαρχαιρεσίες
Keywords
Τυχαία Θέματα