Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ εξασφάλισε τρίτη θητεία στην ηγεσία

Ο Σι Τζινπίνγκ εξασφάλισε μια τρίτη θητεία στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος και της χώρας την Κυριακή (23/10), κατά τη διάρκεια του 20ού Συνεδρίου του κόμματος, εδραιώνοντας τη θέση του ως ο πιο ισχυρός ηγέτης της χώρας από την εποχή του Μάο Τσε Τουνγκ.

Ο Σι εγκατέστησε αρκετούς από τους στενότερους συμμάχους του στη Διαρκή Επιτροπή, το επταμελές όργανο το οποίο θεωρείται πως κρατά στα χέρια του τα κλειδιά της εξουσίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Ο Λι Τσιανγκ, ο επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στη Σαγκάη, ο Ντινγκ Σουεσιάνγκ, ιδιαίτερος

γραμματέας του αρχηγού του κράτους, και ο Λι Σι, επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στην Γκουανγκντόνγκ, είναι ανάμεσα στα νέα μέλη της Επιτροπής.

Ο Λι Τσιανγκ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με βάση το πρωτόκολλο και έτσι αναμένεται να διαδεχθεί τον Λι Κετσιάνγκ ως πρωθυπουργός όταν αποσυρθεί τον Μάρτιο του 2023.

«Η Κίνα δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τον υπόλοιπο κόσμο, και ο κόσμος έχει επίσης ανάγκη την Κίνα», είπε ο Σι, κάνοντας επίσης λόγο για «δύο θαύματα» στη χώρα του: «την ταχεία οικονομική ανάπτυξη και την μακροπρόθεσμη κοινωνική σταθερότητα».

Σι ΤζινπίνγκΚίναΚομμουνιστικό Κόμμα Κίνας
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα