Κικίλιας: Οι αυξημένες τουριστικές εισπράξεις είναι «βάλσαμο» για την οικονομία

Για την εξαιρετική πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα αυξημένα έσοδα και τους περισσότερους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας σε σχέση με το 2019.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως φέτος ο τουρισμός έχει αυξημένα έσοδα και περισσότερους τουρίστες από το 2019, τη χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό, σημειώνοντας πως είναι πολλοί περισσότεροι

οι Αμερικάνοι, Βρετανοί, Γάλλοι μέχρι και Τούρκοι, που επέλεξαν την Ελλάδα για να περάσουν τις διακοπές τους.

«Αναλυτές παραδέχονται πως οι χώρες του νότου, με πρώτη την Ελλάδα, έρχονται να αντιμετωπίσουν με τον τουρισμό, την κρίση στον ενεργειακό τομέα και να ενισχύσουν τις οικονομίες για να ανταπεξέλθει στον δύσκολο χειμώνα», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

«Εκατοντάδες επαγγέλματα κινούνται γύρω από τον τουρισμό, ακόμη και οι κατασκευές, αφού οι νέες επενδύσεις περιστρέφονται γύρω από τον τουρισμό», είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας ακόμη πως «ζούμε συγκλονιστικά πράγματα με τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και με την ενεργειακή κρίση και είμαστε χαρούμενοι που ο τουρισμός είναι το “βάλσαμο” για την οικονομία μας, προσφέροντας στήριξη σε όλους».

Ο Προϋπολογισμός προέβλεπε 15 δις ευρώ από τον τουρισμό φέτος, συνέχισε ο Υπ. Τουρισμού, λέγοντας πως «η εκτίμηση μας είναι πως τα έσοδα θα είναι τουλάχιστον 18,2 δις ευρώ, θα το δούμε στο τέλος της σεζόν το ταμείο».

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Σε σχέση με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι φέτος θα υπάρξουν 5.000 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε ελληνικούς προορισμούς και ότι η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, καθώς από τις 7 Μαρτίου ξεκίνησαν οι πτήσεις με ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε η σεζόν να σταματήσει στο τέλος της χρονιάς», είπε, συμπληρώνοντας πως προγραμματίζεται μια σειρά επισκέψεων σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, «για να προβάλλουμε την Ελλάδα και ως προορισμό για να περάσει τον χειμώνα του ένας Ευρωπαίος, κυρίως συνταξιούχος γιατί οι νεότεροι έχουν δουλειές και παιδιά σε σχολεία κτλ, να περάσει σε μια περιοχή της Ελλάδας, από την Ρόδο έως την Κέρκυρα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ακόμη πως και για τον Σεπτέμβριο είναι πολλές οι κρατήσεις και στα ξενοδοχεία και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών, ενώ υπογράμμισε πως για τον χειμώνα θα υπάρξουν καμπάνιες για θεματικό τουρισμό, λέγοντας παράλληλα ότι «στόχος είναι να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε τα μοναδικά στοιχεία και τις ομορφιές που έχει η χώρα μας και την κάνουν μοναδική στον κόσμο».

ΚικίλιαςΤουρισμόςΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑεισπράξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα