Κικίλιας: Έρχονται μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, αντίθετα θα υπάρξουν μειώσεις μέχρι 7% σε εκατοντάδες φάρμακα» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουν αναρτηθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΦΟΦ) οι νέες τιμές των φαρμάκων.

«Θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές κάποιων φαρμάκων μέχρι το 7%. Δηλαδή, όχι μόνο το ελληνικό κράτος θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, κυρίως όμως οι συμπολίτες μας, οι ευπαθείς ομάδες, οι ασθενείς θα πληρώνουν

λιγότερη συμμετοχή στα φάρμακα», επισήμανε.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπίσει τυχόν ελλείψεις που πιθανώς να εμφανιστούν σε κάποια φάρμακα, ο υπουργός είπε ότι ήδη έχει δώσει εντολή στον ΕΟΦ και στον πρόεδρό του να διεξάγει έρευνα τις τελευταίες ημέρες. «Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα. Ο Έλληνας ασθενής θα έχει πρόσβαση στα φάρμακά του. Εφόσον παρατηρηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας μία τέτοια πρακτική, θα λάβουμε άμεσα μέτρα» είπε ο κ. Κικίλιας.

Προανήγγειλε, επιπλέον, την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία. Το νομοσχέδιο αυτό θα ρυθμίζει θέματα πρόληψης, screening και υγείας και υγιεινής σε ό,τι έχει να κάνει με τον πληθυσμό της χώρας «που λείπουν και πολλές φορές από το δημόσιο λόγο, λείπουν και σε σχέση με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με Δήμους και Περιφέρειες» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον αντικαπνιστικό νόμο, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι «είμαστε όλοι στρατευμένοι στην προσπάθεια μείωσης του καπνίσματος».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι τα πρόστιμα διαφέρουν ανάλογα με το σημείο της παράβασης, καθώς «σε μεγάλα κέντρα διασκέδασης ή όταν κάποιος καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο με το παιδί του, το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο».

Γνωστοποίησε τέλος, ότι οι πολίτες μπορούν να προχωρούν σε επώνυμες καταγγελίες για την παραβίαση του νόμου στον τετραψήφιο αριθμό «1142».

Βασίλης Κικίλιαςφάρμακατιμές φαρμάκων
Keywords
Τυχαία Θέματα