Κέρδη στη Wall Street- Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα (11/7) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 317,02 μονάδες ή 0,93% κλείνοντας στις 34.261,42 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,67% στις 4.439,26 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κέρδισε 0,55% στις 13.760,70 μονάδες.

Η μετοχή της Salesforce ενισχύθηκε κατά σχεδόν 4% καθώς η εταιρεία

ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές σε όλους τους τομείς τον Αύγουστο. Η μετοχή της Activision Blizzard κατέγραψε «άλμα» 10,02% καθώς ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το αίτημα για προκαταρκτική διαταγή που θα «φρέναρε» την εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών από τη Microsoft. Η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται πιο κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας τους.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, καθώς και ο δείκτης τιμών παραγωγού Ιουνίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, θα ρίξουν «φως» στο εάν η πτώση του πληθωρισμού συνεχίστηκε και θα δημιουργήσει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νέα πτώση του πληθωρισμού από το 4% στο 3,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, αλλά και σημαντική αποκλιμάκωση του δομικού πληθωρισμού στο 5%, ήτοι στο χαμηλότερο σημείο του από το Νοέμβριο του 2021. Ειδικά το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία, καθώς πολλά στελέχη της Fed έχουν εκφράσει ανησυχία για την αντίσταση που παρουσιάζει ο δομικός δείκτης,

Οι επενδυτές έχουν προβλέψει μια ακόμη αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 25-26 Ιουλίου. Ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί στις προβλέψεις τους σχετικά με το τι θα κάνει η κεντρική τράπεζα στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, αφού τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ανησυχία ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα επιστρέψουν πιο δυναμικά στις αυξήσεις των επιτοκίων μετά την παύση του Ιουνίου.

Στα μάκρο της ημέρας, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών ανέβηκε για τον Ιούνιο ο δείκτης εμπιστοσύνης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ που καταρτίζει η Ένωση Ανεξαρτήτων Επιχειρήσεων της χώρας (NFIB). Ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε κατά 1,6% σε μηνιαίο επίπεδο, φτάνοντας τις 91 μονάδες και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Αύγουστο του 2022, σύμφωνα με το Reuters.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του περασμένου Απριλίου διαπραγματεύθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου. Το συμβόλαιο του Brent ενισχύθηκε κατά 2,2% ή 1,71 δολάρια και έκλεισε στα 79,40 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό WTI σημείωσε άνοδο 2,5% ή 1,84 δολάρια και βρέθηκε στα 74,83 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη σημείωσε και ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει σε υψηλό τριών εβδομάδων. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 0,3% ή 6,10 δολάρια στα 1.937,1 δολάρια η ουγγιά, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 21 Ιουνίου. Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,3% στα 23,38 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός έχασε 0,5% στα 3,77 δολάρια η λίβρα.

WALL STREET ΗΠΑπληθωρισμόςΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςSalesforceActivision Blizzard
Keywords
Αναζητήσεις
kerdi-sti-wall-street--sto-epikentro-o-plithorismos.htm
Τυχαία Θέματα