Κεραμέως: Αυτονόητη η απομάκρυνση Καλέμη μετά τα ρατσιστικά σχόλια

Στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, στο σταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM φιλοξενήθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στο σάλο που ξέσπασε με τα ρατσιστικά σχόλια Καλέμη προς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναφορικά με την απαλλαγή του κ. Καλέμη μετά τα ρατσιστικά σχόλια η υπουργός σχολίασε: "Οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες, ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές. Ήταν συνεπώς αυτονόητο ότι αφού επιβεβαιώσαμε το γεγονός ότι πράγματι ο ίδιος είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις, η

άμεση αντίδρασή μου ήταν να ανακληθεί από τη θέση αυτή. Επιπλέον ο συγκεκριμένος είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας και έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες εισήγηση σχετικά με τα επόμενα βήματα για να διαταχτεί κάποια έρευνα σχετικά με τα περιστατικά αυτά δεδομένου ότι υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας".

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει έλεγχος στους εκπαιδευτικούς πέρα από τα τυπικά προσόντα και για συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με την ουσία της εκπαίδευσης η κ. Κεραμέως ανέφερε πως "δεν είναι τυχαίο ότι στο προηγούμενο νομοσχέδιο που φέραμε στη Βουλή για το δημόσιο σχολείο και για τη συνολικά ενίσχυση του σχολείου εισάγαμε και νέες θεματικές στο ωρολόγιο πρόγραμμα μια εκ των οποίων αφορά στο σεβασμό στον άλλον, το σεβασμό στη διαφορετικότητα άρα όλα αυτά είναι σημαντικά στοιχεία τα οποία για αυτό το λόγο εντάσσονται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα γιατί πιστεύω ότι όλα αυτά πηγάζουν από την παιδεία, και από το σπίτι μας προφανώς αλλά και από το σχολείο".

"Ήδη προετοιμάζονται επιμορφωτικά σεμινάρια από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής για όλες αυτές τις νέες θεματικές η οποίες συνδέονται και με τον σχολικό εκφοβισμό" ενημέρωσε η κ Κεραμέως.

Επιπλέον δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο νομοσχέδιο που προετοιμάζεται για την επαγγελματική κατάρτιση: "Ιδρύουμε Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια για να περάσουμε το μήνυμα της μεγάλης σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στην επαγγελματική εκπαίδευση και δεύτερον το μεγάλο ζητούμενο είναι πως θα φέρουμε πιο κοντά την επαγγελματική εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας . Αυτό θα το κάνουμε με την καίρια συμβολή επαγγελματικών εταίρων οι οποίοι θα ανιχνεύουν τις ανάγκες στην αγορά εργασίας και βάσει και αυτών θα προσαρμόζεται και η επαγγελματική εκπαίδευση."

Τέλος αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο και την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η υπουργός είπε: "Δύο είναι τα βασικά σενάρια, το ένα είναι να ανοίξουμε κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου με πλήρη σύνθεση άρα να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στο σχολείο. Βεβαίως ενδεχομένως με κάποια μέτρα προστασία η μάσκα είναι ένα από αυτά που έχει συζητηθεί. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις και το δεύτερο είναι να γίνουν εκ περιτροπής διδασκαλία.

Με βάση τις διεθνείς μελέτες και τα τελευταία στοιχεία από την πανδημία ότι τα παιδιά δείχνουν να αρρωσταίνουν και να μεταδίδουν πολύ λιγότερο. Είναι πιο πιθανό ένας ενήλικας να κολλήσει ένα παιδί παρά ένα παιδί να κολλήσει έναν ενήλικα.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή τη νέα πραγματικότητα. Το επικρατέστερο σενάριο με βάση τα τωρινά δεδομένα είναι να ανοίξουμε με όλα τα παιδιά στο σχολείο και με μέτρα προστασίας και πρόληψης".

υπουργειο παιδειαςΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣΓιάννης Αντετοκούνμπο
Keywords
Τυχαία Θέματα