Κατώτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη του ΟΤΕ - Πτώση 54,1% στα 30,2 εκατ. ευρώ

10:42 6/5/2011 - Πηγή: Reporter
Σημαντικά κατώτερα των εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς διαμορφώθηκαν στα 30,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση της τάξεως του 54,1%, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη του ΟΤΕ στο α' τρίμηνο στα 59,9 εκατ. ευρώ.
Όπως
αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν σημαντικά από το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, τους ρυθμιστικούς περιορισμούς και τον έντονο ανταγωνισμό.

Ο ΟΤΕ γνωστοποίησε επίσης ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης και λειτουργικής αναδιοργάνωσης σε όλο τον όμιλο, καθώς και μέτρα μείωσης κόστους ύψους 32 εκατ. ευρώ στη σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Α' τριμήνου, του ΟΤΕ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Mιχάλης Τσαμάζ σημείωσε τα εξής: «Αντιμετωπίζοντας αντίστοιχες προκλήσεις με αυτές του τέλους του 2010, κυρίως την συνεχιζόμενη οικονομική δυσπραγία και τις μη ανταγωνιστικές τιμές μας στις αγορές που ρυθμίζονται, τα έσοδα μας συνέχισαν να μεταβάλλονται στο τρίμηνο με ρυθμούς παρόμοιους με αυτούς του Δ' τριμήνου του 2010. Στη κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, παρότι ο ρυθμός μείωσης εσόδων επηρεάστηκε από την σύγκριση με ένα ιδιαίτερα ισχυρό Α' τρίμηνο του 2010, όταν δεν είχε ακόμη ξεκινήσει ο πόλεμος τιμών, έχουμε αρχίσει πρόσφατα να βλέπουμε σημάδια σταθεροποίησης».

O κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Όπως είχα αναφέρει κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του έτους, έχουμε επίγνωση της αναγκαιότητας εκτέλεσης άμεσων διορθωτικών κινήσεων και έχουμε αρχίσει να λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα. Οι ενέργειες αυτές, κάποιες από τις οποίες μάλιστα θα ήταν αδιανόητες στο παρελθόν, δεν είναι δυνατόν να αποφέρουν καρπούς σε μια ημέρα. Εκτός από τα προγράμματα αναδιοργάνωσης δραστηριοτήτων και εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού, που επηρέασαν τα αποτελέσματα μας το τρίμηνο, προχωρήσαμε και σε μια σειρά μειώσεων εξόδων συνδεδεμένων με πρακτικές του παρελθόντος, τις οποίες ο Όμιλος δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει. Με τα έσοδα να εμφανίζουν κάποια σημάδια σταθεροποίησης και τη σταδιακή απόδοση των μέτρων μείωσης του κόστους που παίρνουμε, εκτιμούμε πως η απόδοση του ΟΤΕ θα αρχίσει να βελτιώνεται στο δεύτερο μισό του έτους».

Ο Οργανισμός θα διανείμει μέρισμα 0,1179 ευρώ ανά μετοχή για το 2010, έναντι μερίσματος 0,19 ευρώ ανά μετοχή το προηγούμενο έτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα