Καθίζηση στη Wall Street λόγω αμερικανικού ΑΕΠ και Τραμπ

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές στην έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street την Πέμπτη, με το επενδυτικό κλίμα να εμφανίζεται καταρρακωμένο μετά τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα για το αμερικανικό ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει βαριές απώλεις 1,90% στις 26.035 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 1,32% στις 3.215 μονάδες. Σε αρνητικό έδαφος και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq

ο οποίος μειώνεται 0,80% στις 10.458 μονάδες.

Η αμερικανική οικονομία «βυθίστηκε» με πρωτοφανή ρυθμό την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ και των μαζικών μέτρων περιορισμού που αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν οι αμερικανικές πολιτείες για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε με ρυθμό-ρεκόρ 32,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για πτώση του ΑΕΠ κατά 34,7% την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου.

Το κακό κλίμα... αποτελείωσε και η πρόταση Τραμπ για αναβολή της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν επίσης οι τιμές του πετρελαίου με το αμερικανικό αργό να μειώνεται 4,63% στα 39,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ πέφτει 3,99% στα 41,93 δολάρια ανά βαρέλι.

Wall StreetΗΠΑΑΕΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα