«Καταιγίδα» ανακοινώσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη Παππά

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, να καταδικάσει το Νίκο Παππά σε δύο χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Πλήθος βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, ή έχουν κάνει δηλώσεις στις οποίες κατηγορούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για «χειραγώγηση της δικαιοσύνης» και για «ρεβανσισμό».

Πρώτος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

ήταν εκείνος που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «δειλία απέναντι στο πρόσωπό του», ενώ κάνει λόγο για «ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Σε δήλωσή του στον Flash 99,4, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών Χρήστος Γιαννούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο Νίκος Παππάς είναι το θύμα του ρεβανσισμού της ΝΔ. Παραμένει το δημόσιο πρόσωπο που ενώ ωφέλησε με τις ενέργειες του το δημόσιο με 250 εκατομμύρια, διώχθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ, που βαρύνεται με περιπτώσεις καραμπινάτης διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Εδώ και πολύ καιρό τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούσαν δεδομένη την καταδίκη Παππά, παρά την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα σε απανωτές εκλογικές διαδικασίες μέχρις ότου κερδίσει την πολυπόθητη για αυτόν αυτοδυναμία, για να συνεχίσει να εφαρμόζεται το business plan που αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στα ολιγοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», κατέληξε.

Επιπλέον, σε ανάρτησή του, ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρει:

«Νίκος Παππάς και ΕΙΔΙΚO ΔΙΚΑΣΤΗΡΙO ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Την τελευταία τετραετία η κυβέρνηση Μητσοτάκη φανερά και σταθερά επιδιώκει τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Πότε το πράττει προκλητικά όπως στο σκάνδαλο υποκλοπών, πότε υπoγείως όπως στην υπόθεση Nοvartis, πότε κλείνοντας τρυφερά το μάτι, όπως στην αποφυλάκιση του Λιγνάδη μετά την καταδίκη του. Μιλάμε δε για κακουργηματικές πράξεις. Δεν περιμέναμε λοιπόν τίποτα λιγότερο από το Ειδικό Δικαστήριο που συγκροτήθηκε για να κρίνει ποινικά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016, από την ποινικοποίηση του ίδιου του Συντάγματος. Διότι αυτό τιμώρησε! Το Σύνταγμα σεβάστηκε τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον απαιτώντας να καταβάλουν τα τηλεοπτικά κανάλια, όπως κάθε ανώνυμος πολίτης, τα νόμιμα στο κράτος. Στην υπόθεση του Νίκου Παππά είχαμε μία καθαρά πολιτική δίκη, στην οποία η κυβέρνηση κατάφερε -για την τιμή των όπλων της- να πετύχει, ένα πλημμέλημα. Η κατηγορία που τον βάρυνε ήταν επειδή στήριξε ένα δίκαιο αίτημα. Σε αντίθετη με την εισήγηση της εισαγγελέα και την αλήθεια, η ΝΔ έλαβε την απόφαση που επιθυμούσε. Ούτως ή άλλως την υπόθεση του διαγωνισμού του 2016, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, την αξιοποίησε για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ.Καμία έκπληξη για εμάς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ζόρι.Κρίμα μόνο για τον κ Μητσοτάκη. Θα παρελάμβανε το «μαξιλάρι ασφαλείας» της χώρας με κάτι τις πάρα πάνω από 37 δις, να μπορεί να καταχρώνται αλόγιστα και αφανώς, η προστατευόμενή του Σοφία Νικολάου και λοιποί της κυβέρνησής του».Μιλώντας στο ραδιόφωνο PARAPOLITIKA FM , ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης, υποστήριξε μεταξύ άλλων:

« Όλες οι αποφάσεις και της εκτελεστικής και της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας, προφανώς, κρίνονται. Έχω άποψη και δημόσια την εκθέτω.

Η συγκεκριμένη απόφαση κινείται σε αντίθεση όχι μόνο με την εισήγηση της εισαγγελέως ή με άλλες δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή που αφορούσε στον κ. Κρέτσο για το ίδιο ακριβώς θέμα αλλά κινείται απέναντι και στην πραγματικότητα όλης της ιστορίας των ΜΜΕ έτσι όπως γραφτεί, χωρίς να μπορεί να αναθεωρηθεί, μετά τη Μεταπολίτευση στη χώρα μας.

Ιστορία με διαδοχικές παρατάσεις, με έλλειψη δεσμεύσεων και βέβαια χωρίς τίμημα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν υπάρχει ίχνος παράβασης καθήκοντος για τον Υπουργό Νίκο Παππά.Σήμερα επιχαίρουν όσοι πλήρωσαν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, όσοι σταμάτησαν με απόφαση Μητσοτάκη να πληρώνουν με αφορμή και πρόσχημα την πανδημία και όσοι επέβαλαν και αξιοποιούν ήδη τους δύο νόμους που έγιναν για τη μείωση του προσωπικού στους τηλεοπτικούς σταθμούς.Από το ΣτΕ έχει πέσει μόνο το άρθρο που αφορά στη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και όχι ο Νόμος Παππά. Θυμηθείτε δε ότι το ΕΣΡ δεν συγκροτείτο με τα 4/5 ακριβώς επειδή ο κ. Μητσοτάκης υπονόμευε τη συγκρότησή του για να μην ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.Είμαστε επί μήνες μάρτυρες μιας δήθεν πολιτικής κριτικής στα όρια του μπούλινγκ εναντίον δικαστικών λειτουργών από δημοσιογράφους και πολιτικούς που θέλουν να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη.

Tέλος, η Ράνια Σβίγκου, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έγραψε στα social media:

«Σε μια ξεκάθαρα πολιτική δίκη, καταδικάστηκε ο Νίκος Παππάς ο Υπουργός της μόνης κυβέρνησης που εφάρμοσε το νόμο, έκανε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και εισέπραξε χρήματα για το Δημόσιο.

Όμως οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση και θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις εκλογές».

{https://twitter.com/rania_sv/status/1629085283877634050}

ΣΥΡΙΖΑΝίκος Παππάςτηλεοπτικές άδειεςβουλευτές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα