Καρέλιας: Οι πολλές τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό

Mέρισμα 9,40 ευρώ, από τα υψηλότερα, θα διανείμει φέτος με βάση τα περσινά κέρδη η καπνοβιομηχανία Καρέλια.

Ο Covid-19 θα προκαλέσει μία εκτιμώμενη μείωση του όγκου πωλήσεων κατά 10%-15% στις εγχώριες αγορές που δραστηριοποιείται όσο τουλάχιστον διαρκούν τα μέτρα, επίδραση από τα κλειστά Duty Free, αλλά ενδεχομένως και κάποιες καθυστερήσεις στην είσπραξη απαιτήσεων. Το ύψος τραπεζικών καταθέσεων ανέρχεται στα 279,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατ. βρίσκονται στην Ελλάδα

και τα υπόλοιπα 250 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

Η Καρέλιας διανέμει τα σήματά της σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο, κατέχοντας το 0,32% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Στα τσιγάρα η εταιρεία κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική αγορά, τα τελευταία 20 χρόνια, το οποίο αγγίζει το 18%, ενώ η χρονιά έκλεισε με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, το οποίο ξεπερνά το 26%. Για μία ακόμη χρονιά κατεγράφη αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας.

Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 10% περίπου το 2019 σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς (2018) και οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 7,5 εκατ. ευρώ και αφορούσαν κυρίως μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και λόγω της προσαρμογής της εταιρείας στις απαιτήσεις της ιχνηλασιμότητας.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

ΚΑΡΕΛΙΑΣκαταθέσειςΜΕΡΙΣΜΑθέσεις εργασίαςμερίδιο στην αγορά
Keywords
Τυχαία Θέματα