Καραμανλής: Δεν κρύβομαι πίσω από την ασυλία-Ομιλία με χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες (video)

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απέρριψε το βράδυ της Τετάρτης από το βήμα της Βουλής τις ευθύνες που του καταλογίζει η αντιπολίτευση για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης πριν και μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Καραμανλής τοποθετήθηκε για την υπόθεση.

Αρχικά είπε πως ζήτησε από την αντιπολίτευση να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και δήλωσε

χαρακτηριστικά πως «δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία».

Η ατάκα αυτή χειροκροτήθηκε από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονταν στην αίθουσα αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Για τη σύμβαση 717 ο κ. Καραμανλής είπε ότι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ή να διακοπεί από το 2016 έως το 2019. «Αυτό δεν έγινε και τελικά η 717 ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2023 από αυτή εδώ την κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Όσο για το βράδυ της τραγωδίας είπε πως «υπήρχε συσσώρευση λαθών» και επέμεινε στην αρχική του άποψη πως το δυστύχημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

«Τη μοιραία νύχτα είχαμε συσσώρευση λαθών και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των κανονισμών», σημείωσε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι «ανέλαβε την πολιτική ευθύνη… Συγκάλυψη είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων να πατάς στον ανθρώπινο πόνο να διαχέεις το μίσος από σκοτεινούς μηχανισμούς στο διαδίκτυο», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο όπως άλλοι έκαναν στο Μάτι. Δεν θα πω ότι τα κάναμε όλα σωστά, γι' αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη. Παραιτήθηκα αμέσως. Με πονάει περισσότερο που δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε νοσηρές νοοτροπίες της ανευθυνότητας».

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δε δίστασε να πει πως ο ίδιος από τον Οκτώβριο είχε καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. Επισήμανε όμως ότι θα έπρεπε να συνταχθεί συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να κρίνει η Βουλή εάν και ποια βάση έχει. «Όχι στα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και των social media», σχολίασε και δίχασε ξανά την αίθουσα. Η πλευρά της ΝΔ χειροκρότησε ενώ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ακούστηκαν φωνές.

Στο τέλος παρέθεσε ορισμένα από τα έργα που ολοκληρώθηκε όσο ήταν υπουργός Μεταφορών και επανέλαβε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει βουλευτική ασυλία για τα Τέμπη. Διευκρίνισε ότι δεν εννοεί πως θα παραιτηθεί της ασυλίας, αλλά πως «το θέμα των Τεμπών υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος» και το νόμο περί ευθύνης υπουργών. «Ως εκ τούτου» υποστήριξε πως «είτε είμαι βουλευτής σήμερα, είτε δεν ήμουν, τίποτα απολύτως δεν θα άλλαζε».

Έκλεισε κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως παίζει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των θυμάτων και υπογράμμισε πως όσοι τον κατηγορούν δεν έχουν στόχο τον ίδιο αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

#Καραμανλής #υπουργός_Μεταφορών #Τέμπη #Βουλή #πρόταση_δυσπιστίας #ομιλία #ΝΔ #Κυβέρνηση
Keywords
Αναζητήσεις
karamanlis-den-kryvomai-piso-apo-tin-asylia-omilia-me-cheirokrotimata-kai-apodokimasies-video.htm
Τυχαία Θέματα