Κάλεσμα Ζελένσκι για ενιαίο μέτωπο απέναντι στην «τρομοκρατία» Ιράν, Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε την Κυριακή (14/4) να δοθεί «αποφασιστική και ενιαία» παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία», όπως την χαρακτήρισε, του Ιράν και της Ρωσίας, καταδικάζοντας την επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ τη χθεσινή νύχτα.

«Η Ουκρανία καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και πυραύλους«, έγραψε στο Χ, καλώντας να γίνει «ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί η κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή.

«Στην Ουκρανία, ξέρουμε πολύ καλά τη φρίκη παρόμοιων επιθέσεων της Ρωσίας, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια μη επανδρωμένα

αεροσκάφη Shahed και ρωσικούς πυραύλους, τις ίδιες τακτικές μαζικών αεροπορικών επιδρομών», έγραψε ακόμα, αναφερόμενος σε αυτά τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Οι ενέργειες του Ιράν απειλούν ολόκληρη την περιοχή και τον κόσμο, όπως ακριβώς οι ενέργειες της Ρωσίας απειλούν με μια μεγαλύτερη σύγκρουση και η προφανής συνεργασία μεταξύ των δύο καθεστώτων για να διασπείρουν την τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστική και ενιαία απάντηση από τον κόσμο», επεσήμανε.

«Είναι σημαντικό το αμερικανικό Κογκρέσο να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την ενίσχυση των συμμάχων της Αμερικής σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», έγραψε ακόμα.

#Ζελένσκι #τρομοκρατια #Ιράν #Ρωσία #Ουκρανία #ΗΠΑ #Ισραήλ
Keywords
Αναζητήσεις
kalesma-zelenski-gia-eniaio-metopo-apenanti-stin-tromokratia-iran-rosias.htm
Τυχαία Θέματα