Κάλεσμα Μπάιντεν να μη... χαθεί η συμφωνία για το χρέος

Ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέληξαν τα ξημερώματα Κυριακής σε καταρχήν συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους και τον περιορισμό των ανώτατων δαπανών, για να αποτραπεί ο κίνδυνος οι ΗΠΑ να κηρύξουν στάση πληρωμών.

Αυτό που τώρα απομένει είναι να ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου, με τον Τζο Μπάιντεν να καλεί τη Βουλή των

Αντιπροσώπων και τη Γερουσία να μη χρονοτριβούν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μίας σύντομης συνέντευξης Τύπου κάλεσε εκ νέου τα μέλη των δυο σωμάτων του κοινοβουλίου να υιοθετήσουν τη συμφωνία το ταχύτερο.

"Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά τηρώντας τις υποχρεώσεις μας και οικοδομώντας την ισχυρότερη οικονομία στην ιστορία του κόσμου", δήλωσε, καλώντας "σθεναρά" και τα δυο σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην οποία έχουν ισχνή πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι και τη Γερουσία που ελέγχουν οριακά οι Δημοκρατικοί, "να υιοθετήσουν τη συμφωνία αυτή".

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί πριν από τις 5 Ιουνίου, την κρίσιμη ημερομηνία κατά την οποία η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον σε θέση να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

ΗΠΑχρέοςΜπάιντενσυμφωνία
Keywords
Αναζητήσεις
kalesma-bainten-na-mi-chathei-i-symfonia-gia-to-chreos.htm
Τυχαία Θέματα