Και οι Φινλανδοί συνδικαλιστές στη «μάχη» απέναντι στην Tesla

Το φινλανδικό σωματείο των εργαζομένων στις μεταφορές, AKT, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της Tesla, οι οποίες έχουν εξαπλωθεί σχεδόν σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το AKT ανέφερε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου θα υπάρξει «μπλόκο» στα φινλανδικά λιμάνια όπου μεταφέρονται οχήματα της Tesla.

Στα τέλη Οκτωβρίου, περίπου

130 μηχανικοί της Tesla στη Σουηδία, που είναι μέλη του σωματείου IF Metall, ξεκίνησαν απεργία διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της αμερικανικής εταιρείας να υπογράψει συλλογική σύμβαση. Σύντομα, τάχθηκαν στο πλευρό εργαζόμενοι και από άλλους τομείς, από λιμενεργάτες μέχρι ταχυδρόμους, εμποδίζοντας το ξεφόρτωμα οχημάτων της Tesla στα λιμάνια ή την παράδοση πινακίδων κυκλοφορίας.

Μέχρι τώρα ο Ίλον Μασκ δε δείχνει διάθεση να διαπραγματευτεί, αποκαλώντας αρχικά τη συμπαράσταση των εργαζομένων στα ταχυδρομεία ως «τρέλα» και εν συνεχεία υποβάλλοντας μήνυση κατά του σουηδικού κράτους.

Την Τρίτη, το σωματείο 3F Transport στη Δανία, μετά από σχετικό αίτημα του IF Metall, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία με στόχο να εμποδίσει τη μεταφορά οχημάτων της Tesla στη Σουηδία.

#Tesla #Elon_Musk #ΙΛΟΝ_ΜΑΣΚ #συνδικαλιστές #Σκανδιναβικές_χώρες
Keywords
Αναζητήσεις
kai-oi-finlandoi-syndikalistes-sti-machi-apenanti-stin-tesla.htm
Τυχαία Θέματα