«Καμπανάκι» ΠΟΥ:Ακόμα και 500.000 θάνατοι το επόμενο 3μηνο στην Ευρώπη

Ιδιαίτερα απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκφράζοντας την ανησυχία του για τον «πολύ ανησυχητικό» ρυθμό μετάδοσης του ιού στη Γηραιά Ήπειρο.

Μάλιστα, εκτιμά ότι αυτό το 4ο μαζικό κύμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους μέχρι το Φεβρουάριο στην ήπειρο.

«Βρισκόμαστε ξανά στο επίκεντρο. Πρέπει να αλλάξουμε τις τακτικές μας, από το να αντιδρούμε στις εξάρσεις της Covid-19, να τις προλαμβάνουμε από πριν.

Ο σημερινός ρυθμός μετάδοσης στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας

είναι πολύ ανησυχητικός (...). Αν παραμείνουμε σ' αυτή την πορεία, μπορεί να δούμε μέχρι το Φεβρουάριο άλλο μισό εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της Covid-19 στην (ευρωπαϊκή) περιφέρεια», τόνισε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε στη διάρκεια online συνέντευξης Τύπου.

Για τον ΠΟΥ, η αύξηση των κρουσμάτων εξηγείται από το συνδυασμό μιας ανεπαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης και της χαλάρωσης των μέτρων κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΠΟΥ Ευρώπης, οι νοσηλείες που συνδέονται με την Covid-19 υπερδιπλασιάσθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα.

Μάλιστα, επανέλαβε τη σύσταση για χρήση μάσκας, σημειώνοντας ότι η καθολική χρήση της θα μπορούσε να σώσει έως 188.000 ζωές.

Παγκόσμιος Οργανισμός ΥγείαςΠΟΥκορονοιόςθάνατοι
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμπανάκι ΠΟΥ Ακόμα, 500 000, 3μηνο, Ευρώπη,kabanaki pou akoma, 500 000, 3mino, evropi